Skip links

Διάκριση μαθητών μας στη 2η Φάση του 26ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας στον 26ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και συμμετείχαν 139 μαθητές γυμνασίου και 93 μαθητές Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Σχολείο μας εκπροσώπησαν στην 1η Φάση του Διαγωνισμού μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στους Ομίλους Σύγχρονης Φυσικής και Κοσμολογίας. Τα παιδιά στο σύνολό τους υπέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και αφοσίωση κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους και συμμετείχαν σε μαθήματα εκτός των ωρών του Ομίλου που πραγματοποιούνταν κάθε Σάββατο, αποδεικνύοντας την αγάπη τους για την αστρονομία.

Τα θέματα του Διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά και έπρεπε να απαντηθούν σε πολύ λίγο χρόνο, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη συμμετοχή και στην επιτυχία των μαθητών του Σχολείου μας.

Στη 2η Φάση του Διαγωνισμού που έχει το όνομα «Ίππαρχος» και είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιανουαρίου 2020 διακρίθηκαν οι μαθητές Ορέστης Ζηκούλης, Αλέξανδρος Ηλιάδης και Ίκμπαλ – Κωστάκης Άραν.

Οι μαθητές του Γυμνασίου που συμμετείχαν στην 1η Φάση του Διαγωνισμού είναι οι: Αλέξανδρος Ηλιάδης, Ειρήνη Κουρεντά, Θεοδώρα Πολιτάκου, Γεωργία – Μαρία Σαμαρά, Αικατερίνη Χαλμπέ.

Οι μαθητές του Λυκείου που συμμετείχαν στην 1η Φάση του Διαγωνισμού είναι οι: Ορέστης Ζηκούλης και Ίκμπαλ – Κωστάκης Άραν.

Συγχαρητήρια σε όλους μας τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και καλή επιτυχία στη 2η Φάση του Διαγωνισμού.

Θερμά συγχαρητήρια και στους καθηγητές Αθανάσιο Τάσουλα και Δημήτρη Παπαδόπουλο που συντέλεσαν στην άρτια προετοιμασία των μαθητών.

Return to top of page