Skip links

Δέματα αγάπης και προσφοράς από τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού

Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού, συμμετείχαν πρόσφατα σε μια εκπαιδευτική επίσκεψη, όπου παρέλαβαν ως αναμνηστικό δώρο από τους διοργανωτές του προγράμματος που παρακολούθησαν κάποια πακέτα ζυμαρικών. Με την επιστροφή στο Σχολείο, αφού οι μαθητές πήραν το δικό τους «μερίδιο», ακολούθησε συζήτηση με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την υπόλοιπη ποσότητα. Οι ίδιοι οι μαθητές πρότειναν να τα προσφέρουν σε ανθρώπους που έχουν  πραγματικά ανάγκη.

Ύστερα από σχετικές προτάσεις των εκπαιδευτικών αποφασίστηκε ομόφωνα από τους μαθητές και τις μαθήτριές της Γ΄ Δημοτικού να προσφερθούν κάποια  πακέτα σε μια οικογένεια της ευρύτερης περιοχής που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και τα υπόλοιπα στην Εθελοντική Ομάδα Genesis Hellas, που σε εβδομαδιαία βάση μαγειρεύει για τους άστεγους της Αθήνας.

Οι μαθητές του Σχολείου μας με περίσσια χαρά δέχτηκαν να κάνουν αυτή τη δωρεά, δίνοντας μαθήματα γενναιοδωρίας, ανιδιοτελούς προσφοράς, ενσυναίσθησης και ευαισθητοποίησης.

Σημαντικά κοινωνικά μηνύματα έγιναν βίωμα και πράξη από τους μαθητές μας οι οποίοι μαζί με τους δασκάλους τους υποστήριξαν συμπολίτες μας, που μας χρειάζονται δίπλα τους.

Εκ μέρους των μαθητών της Γ΄ Δημοτικού η δασκάλα, κυρία Αναστασία Βασιλείου παρέδωσε το δέμα με τα ζυμαρικά στην οικογένεια και ο δάσκαλος κύριος Παναγιώτης Ρήττας παρέδωσε το δεύτερο πακέτο στην Εθελοντική Ομάδα Genesis Hellas και συμμετείχε στην προετοιμασία και την παρασκευή ενός γεύματος για 70 άστεγους συμπολίτες μας.

Η Ομάδα Genesis Hellas δημιούργησε ένα video μέσω του οποίου ευχαρίστησε τους μαθητές για την προσφορά τους και προβλήθηκε στη σχολική αίθουσα.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για τη σπουδαία δράση τους και την κινητοποίησή τους.


Return to top of page