Skip links

«Δέκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα Οικονομικά»

Ομιλία του Οικονομικού Αναλυτή κου Σόλωνα Μόλχο

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 μαθητές και  μαθήτριες της γ΄ Γυμνασίου, της Α΄, της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης υποδέχτηκαν στο Θέατρο του Σχολείου μας τον Οικονομικό Αναλυτή κύριο Σόλων Μόλχο.

Ο κος Σ. Μόλχο μέσα από την εξαίρετη ακαδημαϊκή και επαγγελματική του πορεία παρουσίασε στους μαθητές και τις μαθήτριες 10 βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με την επιστήμη των Οικονομικών.

Μέσα από ενδιαφέροντα παραδείγματα, ο αξιόλογος εισηγητής πρόσφερε τα ερεθίσματα για να θέσουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας τα ερωτήματά τους και ταυτόχρονα να συζητήσουν μαζί του, αναπτύσσοντας γόνιμο διάλογο.

 Ο κος Σ. Μόλχο είναι Οικονομικός Αναλυτής με εξειδίκευση στην αποτίμηση εταιρειών, και Διαχειριστής Κινδύνου, ενώ διδάσκει και Ανάλυση Οικονομικών Καταστάσεων και Αποτίμηση στο Deree.

Είναι Certified International Investment Analyst από το Association of Certified International Investment Analysts, Certified EFFAS Financial Analyst από την European Federation of Financial Analyst Societies, Chartered Fellow of the Chartered Institute for Securities & Investments (UK), μέλος του Royal Institute of Chartered Surveyors, για αποτιμήσεις εταιριών και άυλων αγαθών, και μέλος του Institute of Mathematics and it’s Applications.

Στην Ελλάδα, είναι Λογιστής Α΄ Τάξης, αναλυτής μετοχών και αγοράς πιστοποιημένος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (πιστοποίηση Δ) και Μέλος του Μητρώου Πιστοποιημένων Εκτιμητών του Υπουργείου Οικονομικών για επιχειρήσεις και άυλες αξίες. Ταυτόχρονα, είναι πραγματογνώμων του Πρωτοδικείου Αθηνών, και τακτικό μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, καθώς συνεργάζεται με το Economist Intelligence Unit.

Τέλος, διατηρεί μία εβδομαδιαία στήλη στο moneyreview με αντικείμενο τη στατιστική ανάλυση.


Return to top of page