Skip links

Γνωρίζοντας έναν βυζαντινό αυτοκράτορα…

Μέσα από το μάθημα της Ιστορίας, οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού συναντούν πολλούς Βυζαντινούς αυτοκράτορες και παρακολουθούν τις αποφάσεις τους, ερευνούν τα αίτια αυτών αλλά και τα αποτελέσματά τους.

Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να κατανοήσουν τους Βυζαντινούς αυτοκράτορες πληρέστερα, οι μαθητές αποπειράθηκαν να τους περιγράψουν σε μια από τις εκθέσεις τους. Συγκεντρώνοντας οπτικό υλικό και γραπτές πηγές, τόσο μέσα από το σχολικό βιβλίο, όσο και στο διαδίκτυο, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, άρχισαν το ταξίδι τους στο Βυζάντιο. Γνώρισαν τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των αυτοκρατόρων και ήρθαν σε επαφή με το σχετικό λεξιλόγιο. Προκειμένου να προσεγγίσουν τη μελέτη τους αυτή βιωματικά, ορισμένοι πήραν την πρωτοβουλία και κατασκεύασαν με απλά υλικά -όπως χαρτόνι- στέμματα, πόρπες και άλλα πολύτιμα στοιχεία της ενδυμασίας ενός αυτοκράτορα. Έτσι, λοιπόν, με φαντασία, δημιουργικότητα και μεράκι έγιναν για λίγο μεγάλοι και τρανοί αυτοκράτορες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας!

Αυτή ήταν μονάχα μια στάση στο ταξίδι των μαθητών μας στη Βυζαντινή Ιστορία, καθώς με βιωματικό τρόπο και μέσα από παιχνίδια ρόλων, έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν όλες οι ενότητές της και να μάθουν, έτσι, πιο εύκολα και πιο ευχάριστα την Ιστορία!


Return to top of page