Skip links

Γλωσσικό μάθημα με σύμμαχο την Τεχνολογία

Έχοντας ως σύμμαχο τις δυνατότητες της τεχνολογίας οι μαθητές της  ΣΤ΄ 1 Δημοτικού μαζί με τον δάσκαλο του Τμήματος, κύριο Ν. Παπαδρακάκη κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γλώσσας, χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και έχοντας τη βοήθεια της Ομάδας Τεχνολογικής Υποστήριξης του Σχολείου, συμπλήρωσαν την ορθογραφία λέξεων της γλώσσας μας και κυρίως δύσκολων γραμματικών φαινομένων, χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης της Google.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι μαθητές διαχειρίστηκαν 85 λεξιλογικές και γραμματικές περιπτώσεις της γλώσσας μας, και άμεσα προώθησαν την εργασία τους στον δάσκαλό τους και ανατροφοδοτήθηκαν με τα αποτελέσματά τους.

Μέσω της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας ο δάσκαλος του τμήματος έλαβε σε ελάχιστο χρόνο την απαιτούμενη ανατροφοδότηση, συνολικά και ατομικά, που αποτέλεσε χρήσιμο εργαλείο για τη διδακτική της αξιοποίηση: πίνακες με στατιστικά, ερωτήσεις με υψηλό δείκτη δυσκολίας, ερωτήσεις που απαντήθηκαν πιο εύκολα και ιδιαίτερες περιπτώσεις που προβλημάτισαν και όξυναν τη σκέψη των μαθητών.


Return to top of page