Skip links

«Γλωσσικό Εργαστήρι» στη Β’ και Γ’ Δημοτικού

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Β’ και Γ’ Δημοτικού του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα καλλιέργειας της Γλώσσας «Γλωσσικό Εργαστήρι».

Μέσα από την ενασχόλησή τους με τη γλώσσα οι μαθητές μας γνώρισαν τα «μυστικά» της, τις σχέσεις της με τις υπόλοιπες γλώσσες, αλλά και με την αρχαία ελληνική γλώσσα μέσα από τα αρχαία ρητά, που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητά μας και βρίσκουν ακόμα και σήμερα πολλές εφαρμογές στη ζωή μας.

Παράλληλα, μυήθηκαν στον γλωσσικό πλούτο του λεξιλογίου μαθαίνοντας συνώνυμες και αντίθετες λέξεις και γνώρισαν γεγονότα από την ιστορία μας μέσα από γνωστές και άγνωστες παροιμιώδεις λέξεις και φράσεις. Έμαθαν να κρατούν σημειώσεις και να ξεχωρίζουν τα σημαντικά από όσα ακούν, καθώς και τρόπους που τους βοηθούν να μελετούν και να επαναφέρουν στη μνήμη τους όσα τους ενδιαφέρουν και τους χρειάζονται.

Ήταν ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσης και γλωσσικού πλούτου, που συνεπήρε τους μαθητές μας, μαθαίνοντάς τους ότι «η γλώσσα είναι το σπίτι μας», αφού τα πάντα στη ζωή μας προέρχονται από την ικανότητά μας να κατανοούμε και να επεξεργαζόμαστε τη γλώσσα μας.


Return to top of page