Skip links

Βραβεία Αριστείας και εξαίρετες συμμετοχές μαθητών μας στο Διεθνές Συνέδριο Harvard Model Congress Europe

Για ακόμη μια χρονιά, μαθητές και μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έλαβαν Βραβεία Αριστείας στο Διεθνές Συνέδριο Harvard Model Congress Europe, μία από τις μεγαλύτερες και πιο απαιτητικές μαθητικές προσομοιώσεις πολιτικών θεσμών στον κόσμο, υπό την αιγίδα του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Μαγιόρκα της Ισπανίας από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα, ο μαθητής της Γ’ Λυκείου Σ.-Κ. Δ.  βραβεύθηκε ως Best Delegate in the Senate Judiciary, τη Νομική Επιτροπή της Αμερικανικής Γερουσίας, έχοντας το ρόλο της Γερουσιαστή Mazie Hirono από τη Χαβάη.

Συγχρόνως, η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Μαρία-Άρτεμις Παυλίδη τιμήθηκε με Εύφημο Μνεία για την επίδοσή της ως Εκπρόσωπος της Μαδαγασκάρης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. 

Επάξια συμμετείχαν στο Συνέδριο οι μαθητές Άννα Γιαννιώτη, έχοντας τον ρόλο του Γερουσιαστή Mitt Romney, Ευσταθία-Κοραλία Οικονόμου, έχοντας τον ρόλο της Alexandra Ocasio-Cortez, Ευτυχία-Ελένη Ορφανίδη, έχοντας τον ρόλο της Γερουσιαστή Tina Smith, η Σωτηρία Τσάτσου, έχοντας τον ρόλο του Eric Johnson από το Ντάλας, η Γεωργία Κωστάκη, έχοντας τον ρόλο της Katie Porter, o Σπύρος Οικονομόπουλος, έχοντας τον ρόλο του Γερουσιαστή Tom Cotton, η Βασιλική-Σόνια Παπαϊωάννου ως Εκπρόσωπος της Ρουάντα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και η Ειρήνη Στράτη ως Εκπρόσωπος της Τουρκίας στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Σημειώνουμε ότι στους μαθητές Σ.-Κ. Δ., Μαντιάνα Παυλίδη και Κοραλία Οικονόμου είχαν απονεμηθεί υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο του Harvard για την κάλυψη των εξόδων συμμετοχής τους.  

Οι μαθητές προετοιμάστηκαν για τη συμμετοχή τους από τη φοιτήτρια Νομικής και απόφοιτο του Σχολείου μας Φαίη Αναγνωστοπούλου, η οποία τους συνόδευσε μαζί με την καθηγήτρια Αγγλικών Ελένη Καραγιάννη. 


Return to top of page