Skip links

Βράβευση μαθητών του Σχολείου μας στην Κατηγορία «Τεχνολογία-Επιστήμες» στα 3rd YouSmile Awards

Ανάμεσα σε 9.758 συμμετοχές από 145 σχολεία πανελλαδικά, μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ Λυκείου του Σχολείου μας βραβεύτηκαν για τη συμμετοχή τους στα 3rd YouSmile Awards, στην Κατηγορία «Τεχνολογία-Επιστήμες».

Η ξεχωριστή εκδήλωση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σκοπός της εκδήλωσης και τη φετινή χρονιά ήταν η ανάδειξη δράσεων  και πρωτοβουλιών μαθητών που είχαν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό του περίγυρο και ενέπνευσαν άλλα παιδιά ή ενήλικες. Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 Μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας και μέλη της Μαθητικής Ομάδας – Εικονικής Επιχείρησης «By Heart» οραματίστηκαν και σχεδίασαν ένα ηλεκτρονικό μπαστούνι για άτομα με προβλήματα όρασης που διαθέτει τρεις αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι εντοπίζουν εμπόδια και κατόπιν δίνουν ηχητικές αλλά και αισθητήριες οδηγίες στο άτομο που το κρατάει. Το προϊόν «By Heart» είναι φιλικό προς το περιβάλλον, καθώς είναι ανακατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά και οι αισθητήρες του δεν εκπέμπουν κύματα ακτινοβολίας τα οποία θα έβλαπταν το περιβάλλον.

Η πρόταση των μελών της Μαθητικής Ομάδας του Σχολείου μας ξεχώρισε και διακρίθηκε μέσω της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε από μαθητές-εθελοντές του YouSmile, χωρίς καμία παρέμβαση από ενήλικες.

Το Βραβείο απένειμε στους μαθητές και στις μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού «Διαβάζω για τους Άλλους», κύριος Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος τους συνεχάρη και εξέφρασε τη συγκίνησή για τη δημιουργικότητά τους, την έμπνευσή τους και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους σε ενέργειες που έχουν θετικό πρόσημο για το κοινωνικό σύνολο.

Τα Βραβεία YouSmile Awards έχουν ως στόχο μεταξύ άλλων να στρέψουν την προσοχή όλων στο τι έχουν να μας πουν τα παιδιά για τον κόσμο που ονειρεύονται και επιδιώκουν να ζήσουν.

Στη Μαθητική Ομάδα της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης συμμετείχαν οι εξής μαθητές και μαθήτριες : Κυριάκος Γλύκος, Χριστόφορος Δάβρης, Άννα Δέδε, Θεώνη Εξαρχέα, Στέλλα Εξαρχέα, Θανάσης Ζαχαρόπουλος, Δημήτρης Κατσαούνος, Ουρανί Μορώνη, Μιχάλης Νικολάου, Παναγιώτης Νικολόπουλος, Άννα Ξηροπαϊδη, Ελένη Ρούση, Σίσσυ Πράσινου, Ηλιάνα Σαλεμή, Ινώ Σπίνου.

Συγχαρητήρια σε όλους μας τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και στο Σύμβουλό τους, και καθηγητή του Σχολείου μας κύριο Ιωάννη Θεοχάρη που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία τους.

«Τα παιδιά μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο! Ας τα εμπιστευτούμε»!


Return to top of page