Skip links

Βιωματική δράση στην Ιστορία της γ΄ Γυμνασίου

Όταν τα σήμαντρα του πολέμου στις μέρες μας ηχούν δυνατά στην Ευρώπη, είναι απαραίτητο η νέα γενιά να κατανοήσει ότι ένας πόλεμος μπορεί να προκληθεί ανά πάσα στιγμή με μοιραίες συνέπειες για λαούς και κοινωνίες.

Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος (1914-1918) αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να γνωρίσουν οι μαθητές πώς πυροδοτείται ένας πόλεμος σε παγκόσμιο επίπεδο. Με την καθοδήγηση του κύριου Βασίλειου Λυμπερόπουλου Ιστορικού – Φιλολόγου, οι μαθητές της γ’ Γυμνασίου με τρόπο ομαδοσυνεργατικό και διαδραστικό μετέτρεψαν τη σχολική αυλή σε πεδίο πολέμου επιχειρώντας να καταλάβουν ποια κίνητρα ώθησαν τις Μεγάλες Δυνάμεις στον Μεγάλο Πόλεμο, πώς αυτός εξελίχθηκε στα επιμέρους μέτωπα και κυρίως τις τραγικές για την ανθρωπότητα συνέπειές του.

 Η δράση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, γιατί έστω και νοερά οι μαθητές μεταφέρθηκαν και βίωσαν τις συνθήκες και τα συναισθήματα της ιστορικής εποχής. Ο γνωστικός πλούτος καταγράφηκε στα εφηβικά μυαλά ανεξίτηλα μετατρέποντας τη διδακτική διαδικασία σε μια ευχάριστη εμπειρία.


Return to top of page