Skip links

«Ας κινηθούμε» στην Ιστορία! (Δ’ Δημοτικού)

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού του Σχολείου μας ενημερώθηκαν από τους Δασκάλους τους και εμπνεύστηκαν από τους Πανελλήνιους, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Πρωταθλητές, τους Ολυμπιονίκες και τους Παραολυμπιονίκες που μας επισκέφθηκαν, για την κίνηση και την τεχνική του κάθε αθλήματος που είναι απαραίτητη για την επιτυχία του αθλητή αλλά και τις μεθόδους για την πρόληψη και την αποφυγή των τραυματισμών.

Στη συνέχεια οι μαθητές κλήθηκαν να αποτυπώσουν, να σχεδιάσουν και να χρωματίσουν κάποιον αθλητή σε κίνηση, στο άθλημα της επιλογής τους. Η σύνδεση με το μάθημα της Ιστορίας ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία της δραστηριότητας!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διδάχτηκαν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συγκέντρωναν πληροφορίες για τα αθλήματα της αρχαιότητας, πληροφορήθηκαν για τις εφευρέσεις των αρχαιολόγων σε αμφορείς και αγγεία στα οποία αποτυπώνονταν τα αθλήματα καθώς και για τον διαχωρισμό τους σε ερυθρόμορφα και μελανόμορφα.

Οι ιδέες των μαθητών της Δ’ Δημοτικού μεταμορφώθηκαν σε προσχεδιασμένους αμφορείς που ο καθένας περιέγραφε και ένα διαφορετικό άθλημα.

Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!


Return to top of page