Skip links

«Από το Όνειρο στον Άθλο»

 

Ομιλία του Χρυσού Ολυμπιονίκη κύριου Νίκου Κακλαμανάκη σε μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης

Τον Χρυσό Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας κύριο Νίκο Κακλαμανάκη είχαν τη χαρά να υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες από τη γ΄ Γυμνασίου και το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024.

Στο κατάμεστο Θέατρο του Σχολείου μας ο αξιέπαινος Ιστιοπλόος και Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος έχει στην κατοχή του δυο Ολυμπιακά Μετάλλια (το 1996 στην Ατλάντα το Χρυσό και το 2004 το Ασημένιο στην Αθήνα) μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες για τη σημασία και την αξία της προσπάθειας και της προσήλωσης στον στόχο, αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «Αποδέχομαι – Μαθαίνω – Εφαρμόζω» ως στάση ζωής απέναντι στην αποτυχία και τόνισε την αξία της σωφροσύνης στη δυστυχία και της μετριοφροσύνης στην ευτυχία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Ν. Κακλαμανάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του «Ο μόνος αγώνας που χάνω είναι ο αγώνας που δεν δίνω» και μέσα από την προσωπική του αφήγηση και τα παραδείγματα της αθλητικής του διαδρομής, που γέμισε με υπερηφάνεια τις καρδιές όλων των Ελλήνων, συμβούλεψε τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους σαν ευκαιρίες για να προχωρούν στη ζωή τους και σε όσα επιθυμούν να πραγματώσουν.

Ο κορυφαίος Έλληνας Ιστιοπλόος μέσα από την ομιλία του ενέπνευσε το μαθητικό κοινό συζητώντας μαζί του για θέματα αυτογνωσίας, αυτοπεποίθησης και πίστης στις δυνάμεις του εαυτού ως απαραίτητες διαδρομές ώστε το προσωπικό όνειρο του καθενός να εξελιχθεί σε προσωπικό άθλο.

Τόσο οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρακολούθησαν την ομιλία όσο και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις και να συζητήσουν με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης απένειμαν Τιμητική Πλακέτα στον κο Ν. Κακλαμανάκη για το ήθος του και την προσφορά του στις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης, η Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη και ο Διευθυντής του Προγράμματος GCE κύριος Νίκος Αποστολόπουλος.


Return to top of page