Skip links

Ανακύκλωσε το ξανά… και ξανά… και ξανά…!

Αυτό ήταν το σύνθημα των μαθητών της Δ΄ Δημοτικού, που στο πλαίσιο της ενότητας «Εμένα με νοιάζει…» της Γλώσσας, δημιούργησαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά.

Πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, χαρτόκουτα από γάλατα, κουτιά παπουτσιών,  παλιά χαρτόνια και άλλα πολλά υλικά αποτέλεσαν έμπνευση για τους μαθητές και λειτούργησαν ως χρήσιμα εργαλεία για την κατασκευή παιχνιδιών και διακοσμητικών αντικειμένων. Αρχικά, οι μαθητές επεξεργάστηκαν κείμενα σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα, την οικολογία και την ανακύκλωση. Έπειτα, συνέταξαν μια επιστολή, προς τον Δήμαρχο της περιοχής τους, αναλύοντας τα προβλήματα ρύπανσης και πρότειναν λύσεις, ζητώντας την τοποθέτηση περισσότερων κάδων ανακύκλωσης.

Αφού έδειξαν έμπρακτα την ευαισθητοποίησή τους αξιοποιώντας και τους κάδους ανακύκλωσης στο προαύλιο του Σχολείου, συγκέντρωσαν ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία χρησιμοποίησαν ξανά…και ξανά…και ξανά δημιουργώντας απίθανες κατασκευές. Τέλος, παρουσίασαν τις κατασκευές τους σε μαθητές και δασκάλους μεταδίδοντας το δικό τους ηχηρό μήνυμα:

Ανακύκλωση τώρα!

Εσύ θα μείνεις αμέτοχος;


Return to top of page