Skip links

Ανακαλύπτοντας τα καιρικά φαινόμενα – Πειραματίξ (Γ’ Δημοτικού)

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν στον χώρο «Πειραματίξ» στο Χαλάνδρι, στο πλαίσιο της μελέτης των φυσικών φαινομένων του καιρού.

Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού συμμετείχαν στην εργαστηριακή πρόκληση των καιρικών φαινομένων, διερεύνησαν τα αίτιά τους και πειραματίστηκαν με τις εικασίες τους.

Σαν άλλοι «μικροί επιστήμονες» έσπειραν ανέμους και θέρισαν θύελλες, άστραψαν και βρόντηξαν με αστραπές και κεραυνούς, ζέσταναν την ατμόσφαιρα και μελέτησαν τα ρεύματά της, άντεξαν τα χιόνια και το κρύο και κρύφτηκαν στην ομίχλη!

Ανακατεύοντας την παιδική περιέργεια με τον ντετερμινισμό, το ανήσυχο πνεύμα με την επιστημονική σκέψη, οι μαθητές του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις «πρώιμες» αντιλήψεις τους για τα καιρικά φαινόμενα, να τις εφαρμόσουν και με την κατάλληλη καθοδήγηση να αποκαλύψουν τις «φυσικές αλήθειες», από τις οποίες επηρεάζεται ο καιρός και το κλίμα.

Επιπλέον, ήρθαν σε επαφή με εργαλεία και όργανα μέτρησης, απαραίτητα για τη σωστή πρόγνωση και μελέτη των καιρικών φαινομένων.


Return to top of page