Skip links

«Αναγεννησιακές Μονομαχίες» από τους μαθητές της β΄ Γυμνασίου

Το ταξίδι τους στην εποχή της Αναγέννησης κατά τον 15ο και 16ο αιώνα, που είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο οι μαθητές της β΄ Γυμνασίου με την καθοδήγηση του καθηγητή Ιστορίας και Φιλολογικών κύριου Βασίλη Λυμπερόπουλου, ολοκληρώθηκε με μια πρωτότυπη εκδήλωση.

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Θεάτρου και συμμετείχαν σε έναν δημόσιο διαγωνισμό προβλημάτων, όπως συνηθιζόταν κατά την περίοδο της Αναγέννησης, με την καθοδήγηση των καθηγητών Μαθηματικών της Β΄ γυμνασίου κυρία Βούλα Ζαβρή, κύριο Κωνσταντίνο Σχίζα, κύριο Μάνο Καραπάτη και κύριο Κωνσταντίνο Λάττα. Κάθε τμήμα ανέλαβε το ρόλο ενός Μαθηματικού της εποχής (είτε επαγγελματία, είτε ερασιτέχνη). Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές του τμήματος Β΄1 ανέλαβαν το ρόλο του Ιερώνυμου Καρντάνο, του Β΄2 του Λουντοβίκο Φεράρι και του Β΄3 του Μπαρτολόμέο Σάκο. Κάθε τμήμα ετοίμασε μια ομάδα προβλημάτων και προκάλεσε τα άλλα τμήματα σε μια άτυπη μονομαχία, για το ποιο τμήμα θα καταφέρει να λύσει τα περισσότερα προβλήματα.

Άτυπος νικητής της διαδικασίας ήταν το τμήμα Β΄1 που κατάφερε να λύσει τα περισσότερα προβλήματα, δίνοντας ολοκληρωμένες και μαθηματικά ορθές λύσεις στον απαραίτητο χρόνο.

Οι μαθητές στο σύνολό τους απήλαυσαν τη διαδικασία, διασκέδασαν και αγωνίστηκαν με ευγενή άμιλλα.


Return to top of page