Skip links

«Ένα σχολείο για όλους; Η Συμπερίληψη στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»

Η κυρία Δέσποινα Τσώνη, δασκάλα της Ε΄ Δημοτικού της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης παρακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο «Ένα σχολείο για όλους; Η Συμπερίληψη στην Εκπαιδευτική Διαδικασία» που πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2021.

Τα τελευταία χρόνια η έννοια της συμπερίληψης , δηλαδή της ισότιμης συμμετοχής των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη γενική εκπαίδευση, προωθείται όλο και περισσότερο από τα σύγχρονα διεθνή προγράμματα σπουδών. Στο πλαίσιο της προσπάθειας τόσο για την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών όσο και για την κάλυψη των μαθησιακών τους αναγκών και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων τους, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διαφοροποιήσουν τις διδακτικές τους μεθόδους, προκειμένου να υπερπηδήσουν τα εμπόδια και να αξιοποιήσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται. Έτσι, λοιπόν, η συζήτηση της επιμόρφωσης επικεντρώθηκε όχι μόνο στις ευκαιρίες, αλλά και στις προκλήσεις που δημιουργεί η συμπεριληπτική εκπαίδευση στη σύγχρονη διδακτική πράξη (δια ζώσης και εξ αποστάσεως).

Πιο συγκεκριμένα οι βασικοί άξονες του σεμιναρίου ήταν: α) η συμπερίληψη στη σύγχρονη τηλεκπαίδευση, β) η συμπερίληψη αλλοδαπών μαθητών στο σύγχρονο σχολείο και γ) η συμπερίληψη χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Συγχαρητήρια στην κα. Τσώνη για τη συμμετοχή της.

Return to top of page