Skip links

Συμμετοχή στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης

Από την Παρασκευή έως την Κυριακή 10-12/3 οι μαθητές της Β΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που συμμετείχαν τα δύο τελευταία χρόνια στο project με ευρύτερο θέμα «Φυσικές Επιστήμες και Θέατρο/Φυσικές Επιστήμες και Τέχνες», έλαβαν μέρος στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Έρευνας και Επιστήμης. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», το Εργαστήριο Έρευνας για τη Διδασκαλία των Μαθηματικών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών και την Ε.Λ.Μ.Ε. Προτύπων Πειραματικών Σχολείων. Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν η κυρία Άννα Κουρδή, καθηγήτρια Φιλόλογος, και ο κύριος Αντώνης Ασημομύτης, καθηγητής Φυσικής.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράλληλες δράσεις όπως ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο Αθηνών και βραδιά ρεσιτάλ πιάνου με ακροβατικά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, να συνομιλήσουν με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία και να παρουσιάσουν την εργασία τους.

Ευχόμαστε ολόψυχα τη συνέχεια τέτοιου είδους πρωτοβουλιών και δράσεων, όπως αυτή του Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος, οι οποίες ωθούν τους μαθητές να βρίσκονται πάντα στην αιχμή του δόρατος της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, προκειμένου πάντα να έχουν να επιδείξουν κάτι νέο σε όποιο χώρο κι αν υπηρετούν!


Return to top of page