Skip links

Εκπροσώπηση της Ελλάδας στον Τελικό του International Competition for Young Debaters στην Οξφόρδη

Οι μαθήτριες του Σχολείου μας Αριάδνη Κουβάτσου και Λένια Κρίκη (Α’ Λυκείου) έλαβαν μέρος με αξιόλογη απόδοση στην τελική φάση του διεθνούς Πρωταθλήματος Debate International Competition for Young Debaters (ICYD) 2016, που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το Σάββατο 30 Απριλίου 2016.

Στην τελική αυτή φάση η ομάδα μας κατετάγη στην 24η θέση ανάμεσα σε 72 ομάδες μαθητών έως 15 ετών, που είχαν προκύψει από εθνικούς διαγωνισμούς, έχοντας, μάλιστα, αντιμετωπίσει ομάδες με μητρική γλώσσα τα Αγγλικάαπό Αγγλία, Σκωτία, Καναδά και ΗΠΑ.

Θυμίζουμε ότι ο Ελληνικός γύρος του ICYD είχε διοργανωθεί στο σχολείο μας στις 27 Φεβρουαρίου 2016 με μεγάλη επιτυχία και τότε η ομάδα της Αριάδνης και της Λένιας είχαν κατακτήσει την πρώτη θέση στην ομαδική βαθμολογία μετά τους 3 προκριματικούς γύρους ενώ οι δύο μαθήτριες είχαν και τις δύο υψηλότερες ατομικές βαθμολογίες.

Κατά την παραμονή τους στην Οξφόρδη, οι μαθήτριές μας συμμετείχαν σε σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν από φοιτητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, παρακολούθησαν το καθιερωμένο public debate που διοργανώνεται κάθε Πέμπτη στην περίφημη αίθουσα του Oxford Union, περιηγήθηκαν σε χώρους του ιστορικού και διεθνούς φήμης πανεπιστημίου και αναμετρήθηκαν με τους καλύτερους νεαρούς debaters από όλον τον κόσμο. Ήταν σίγουρα μια ιδιαίτερα σημαντική και αξέχαστη εμπειρία!

Return to top of page