Skip links

Διάκριση μαθητών μας στον 22ο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής

Εξαιρετική ήταν η επίδοση που σημείωσαν σε όλες τις φάσεις του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας, οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Μάνια Ζωγράφου (β΄ Γυμνασίου), Γιώργος Ευσταθόπουλος και Άγγελος Λεονταράκης (Α΄ Λυκείου).

Τον διαγωνισμό διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Αστροφυσικής και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις θαυμαστές τελευταίες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων κ.ά. παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής αυτής προσπάθειάς τους.

Οι τρεις μαθητές πέρασαν επιτυχώς από την πρώτη φάση του διαγωνισμού (φάση «Εύδοξος»), που διεξήχθη από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου 2016, και συνέχισαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού (φάση «Αρίσταρχος»), στις 4 Φεβρουαρίου 2017, στην οποία, ο Άγγελος Λεονταράκης, ανάμεσα σε 75 μαθητές από όλη την Ελλάδα, κατέκτησε την 5η θέση, ενώ ανάμεσα σε 117 μαθητές, η Μάνια Ζωγράφου κατετάγη στην 17η θέση και ο Γιώργος Ευσταθόπουλος στην 36η.

Στη συνέχεια, οι μαθητές προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού (φάση «Ίππαρχος»), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2017 στον Βόλο, όπου η Μάνια Ζωγράφου, ανάμεσα σε 19 μαθητές, κατέκτησε την 7η θέση, με έπαινο, και ο Άγγελος Λεονταράκης, ανάμεσα σε 30 μαθητές, την 17η θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές συναγωνίστηκαν με μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην προσπάθεια και την επιτυχία τους.

Τους μαθητές μας προετοίμασαν οι καθηγητές Νικόλαος Αποστολόπουλος και Δημήτρης Παπαδόπουλος, στο πλαίσια του ομίλου Σύγχρονης Φυσικής και Αστρονομίας.

Return to top of page