Skip links

Δωρεά Απινιδωτή στο Σχολείο μας από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την ευημερία και την υγεία του συνόλου των μαθητών του Σχολείου μας, προέβη πρόσφατα στη δωρεά Απινιδωτή, που αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας.

Πρόκειται για ένα απινιδωτή με προδιαγραφές κατάλληλες για χρήση σε σχολικό περιβάλλον, σε όλες τις βαθμίδες (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο)  και θα παραμείνει στον φυσικό χώρο του Σχολείου. Τονίζεται, ότι η χρήση του θα διατεθεί και για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού που εργάζεται στο Σχολείο μας.

Ο απινιδωτής αποτελεί ένα μηχάνημα που έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στη ζωή ένα άτομο που έχει σταματήσει η καρδιά του. Η χρήση του είναι εύκολη, η συσκευή είναι φορητή, ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού, παρέχει εκτενείς και απλές φωνητικές οδηγίες χρήσης και διαθέτει ηλεκτρόδια – διαφορετικά για παιδιά κάτω των 10 ετών και διαφορετικά για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες.

Σημειώνεται ότι για την προμήθεια του συγκεκριμένου απινιδωτή το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων απευθύνθηκε σε αξιόπιστες εταιρείες και ζητήθηκε η γνώμη διακεκριμένων καρδιολόγων καθώς και από την έδρα Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η παράδοση του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 παρουσία των Διευθυντών από το σύνολο των βαθμίδων του Σχολείου, καθηγητών Φυσικής Αγωγής και εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Αντίστοιχα την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε δια ζώσης εκπαίδευση στη χρήση του απινιδωτή σε Διευθυντές και Υποδιευθυντές, σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής και στη Νοσηλεύτρια του Σχολείου. Η επίδειξη της χρήσης του απινιδωτή πραγματοποιήθηκε από εκπαιδευμένο προσωπικό της εταιρείας που το προμήθευσε.

Επιπλέον, το Σχολείο έχει ήδη προγραμματίσει την εκπαίδευση και την πιστοποίηση εκπαιδευτικών στο Πρόγραμμα Basic Life Support σε συνεργασία με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό Kid’s Save Lives. Η εκπαίδευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και το κόστος της κάθε συμμετοχής θα καλυφθεί από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας που μέσω της σημαντικής δωρεάς του απινιδωτή συνέδραμε ουσιαστικά σε καλές πρακτικές που αναδεικνύουν την αξία της ανθρώπινης ζωής.


Return to top of page