Skip links

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας γνωρίζουν τον Κύκλο του Νερού

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είχαν την ευκαιρία καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας να προσεγγίσουν τη θεματική ενότητα «Ο κύκλος του νερού». Μέσα από βιωματικά παιχνίδια και δραματοποιήσεις εξοικειώθηκαν με τις μορφές που μπορούμε να βρούμε το νερό στη φύση και σύνδεσαν τη γνώση αυτή με αντίστοιχες καθημερινές εμπειρίες.

Αρχικά, έμαθαν πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε το νερό για τη δημιουργία μιας ηχοϊστορίας, προσπάθησαν να αναπαραστήσουν το σύννεφο που «βρέχει» σταγόνες και συμμετείχαν σε δυο δραματοποιήσεις, «Ο κύριος H2O» και  «Ο κύκλος του νερού».

Στη συνέχεια έχοντας ως στόχο την ενίσχυση της πρωτοβουλίας και της αυτενέργειας των παιδιών, ανακάλυψαν μόνα τους τη γνώση μέσω του προβληματισμού και της έμφυτης τάσης τους για παιχνίδι!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε ομάδες, κάθε παιδί διάλεξε έναν συμμαθητή του ή μια συμμαθήτριά του για να κρύψει για αυτόν ή αυτήν ένα μικρό θησαυρό μέσα σε νερό! Όταν η έκπληξη έγινε παγάκι αναζήτησαν τρόπους για να ανακαλύψουν και να πάρουν αυτό που είχε μέσα!

Με γέλια, χαρά και αστείρευτη φαντασία όλες οι εκπλήξεις αποκαλύφθηκαν και πρόσφεραν θετικά συναισθήματα σε όλη την ομάδα!


Return to top of page