Skip links

Σημαντικές διακρίσεις μαθητών του Σχολείου μας στο Campion Model United Nations

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή μαθητών του Σχολείου μας στο Campion Model United Nations που πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Οκτωβρίου 2020.

Οι μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, που στην πλειονότητά τους συμμετείχαν για πρώτη φορά σε συνέδριο προσομοίωσης των οργάνων του Ο.Η.Ε., εκπροσώπησαν επάξια την Ολλανδία, και κατάφεραν όλοι τους να γίνουν Βασικοί Εισηγητές Ψηφισμάτων (Main Submitters), ενώ, έξι από τα επτά συνολικά ψηφίσματα που κατέθεσαν, υπερψηφίσθηκαν στις επιτροπές τους.

Η μαθήτρια της β’ Γυμνασίου Ευφροσύνη Λοβέρδου απέσπασε το Βραβείο της Καλύτερου Αντιπροσώπου (Best Delegate), η μαθήτρια της γ’ Γυμνασίου Ελένη-Άννα Χαλαράκη διακρίθηκε με το Βραβείο Καλύτερης Δικαστή (Best Judge) και ο μαθητής της Α’ Λυκείου Ηλίας Μαρκόπουλος έλαβε Εύφημο Μνεία (Honorable Mention) για την απόδοσή του στην επιτροπή του. Σημειώνεται ότι τόσο για τη Φ. Λοβέρδου όσο και για τον Η. Μαρκόπουλο ήταν η πρώτη τους συμμετοχή σε συνέδριο.

Εξαιρετική ήταν η συμμετοχή του μαθητή της Β’ Λυκείου GCE Παναγιώτη Διαμαντή στα θεσμικά όργανα του συνεδρίου ως ο Πρόεδρος του Διεθνούς Δικαστηρίου Ο.Η.Ε.

Καθοριστική ήταν και η συμβολή του μαθητή Χάρη Ιωάννου της Γ’ Λυκείου GCE από τη θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης Ο.Η.Ε (President of the General Assembly) στη διεξαγωγή του πρώτου διαδικτυακού συνεδρίου MUN σε πανελλαδικό επίπεδο. Είναι η πρώτη φορά που μαθητής του σχολείου επελέγη ως βασικό μέλος της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου MUN, και ο Χάρης ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτό το διαφορετικό και ιδιαίτερα απαιτητικό εγχείρημα, κάνοντάς μας ιδιαίτερα περήφανους.

Στις επιτροπές Ο.Η.Ε. του συνεδρίου έλαβαν μέρος οι μαθητές:

Τζωρτζίνα Αναγνωστοπούλου (α’ Γυμνασίου – Επιτροπή Συζήτησης Νέων Junior Group Discussion Group), Κατερίνα Χαλμπέ (β’ Γυμνασίου – Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), Φροσύνα Λοβέρδου (β’ Γυμνασίου – Ειδική Επιτροπή για τη Διατήρηση της Μητέρας Γης), Ιωάννης Ιωάννου (γ’ Γυμνασίου – Ειδική Πολιτική Επιτροπή Απο-αποικειοποίησης), Ελένη-Άννα  Χαλαράκη (γ’ Γυμνασίου – Διεθνές Δικαστήριο Ο.Η.Ε.- Δικαστής), Ρέα Παπαζήση (Α’ Λυκείου – Νομική Επιτροπή), Ίρις Σπίνου (Α’ Λυκείου – Κοινωνική, Ανθρωπιστική και Πολιτισμική Επιτροπή), Ηλίας Μαρκόπουλος (Α’ Λυκείου – Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας), Παναγιώτης Διαμαντής (Β’ Λυκείου GCE -Πρόεδρος Διεθνούς Δικαστηρίου Ο.Η.Ε.), Χάρης Ιωάννου (Γ’ Λυκείου GCE– Πρόεδρος Γενικής Συνέλευσης Ο.Η.Ε.).

Οι μαθητές βίωσαν ευχάριστα την εμπειρία της συμμετοχής τους παρά τις ιδιάζουσες συνθήκες και τις πολύωρες συνεδριάσεις, γεγονός που συνδέεται με τις εξαιρετικές επιδόσεις τους.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Σημαντική ήταν η υποστήριξη της Καθηγήτριας Αγγλικών κυρία Μαρίας Δεληβάνη καθώς και της φοιτήτριας της Νομικής Αθηνών και αποφοίτου του Σχολείου μας, Φαίης Αναγνωστοπούλου.

Θερμά συγχαρητήρια στην Καθηγήτρια Αγγλικών κυρία Χαρά Νικηφορίδου και στη Δικηγόρο και Πολιτική Επιστήμονα κυρία Κάλλια Θερμού που ανέλαβαν την προετοιμασία των μαθητών τους και συντέλεσαν στα εξαίρετα αποτελέσματα.


Return to top of page