Skip links

Εορτασμός της Επετείου του Πολυτεχνείου

Με αφορμή την Επέτειο των γεγονότων της 17ης Νοεμβρίου 1973 και της εξέγερσης των φοιτητών του Πολυτεχνείου για τη διεκδίκηση αδιαμφισβήτητων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι μαθητές του Σχολείου μας τίμησαν τη συγκεκριμένη μέρα.

Μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου διοργάνωσαν και παρουσίασαν μια θεατρική παράσταση, ως αφιέρωμα στον αγώνα για την ελεύθερη παιδεία και για τη διαφύλαξη της ελευθερίας σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής.

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ηχογραφημένες συνεντεύξεις που εξασφάλισαν οι μαθητές της Β΄ Λυκείου από ανθρώπους που βίωσαν τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και μετέφεραν στο μαθητικό κοινό της εκδήλωσης τόσο το κλίμα των ημερών όσο και τα συναισθήματα.

Η Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Έρι Μαντά, και οι κυρίες Αγγελική Ρουμελιώτη και Άννα Κορμανού κατέθεσαν στους μαθητές την αλήθεια τους και τη συγκλονιστική μαρτυρία τους.

Οι μαθητές του Σχολείου μας μέσα από την αναβίωση των γεγονότων στη σκηνή του Θεάτρου, την ηχητική καταγραφή των γεγονότων της περιόδου, τη μουσική και το τραγούδι «μίλησαν» στην καρδιά και στο μυαλό για παγκόσμιες αξίες και ιδανικά.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου για τη συμμετοχή τους και τη διοργάνωση της Εορτής για την Επέτειο του Πολυτεχνείου καθώς και στους εκπαιδευτικούς μας κύριο Βασίλη Ιγγλεζάκη και κυρία Άννα Κουρδή για την πολύτιμη υποστήριξη στην υλοποίηση του εγχειρήματος.


Return to top of page