Skip links

Το “English Theatre Club” στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δυο εξαιρετικές παραστάσεις από το Αγγλικό Εκπαιδευτικό Θέατρο ”English Theatre Club”΄ είχαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού παρακολούθησαν το θεατρικό έργο ”The Emperor” του Hans Christian Andersen. Πρόκειται για ένα παραμύθι που διαδραματίζεται στην αρχαία Ρώμη. Οι μαθητές έγιναν κοινωνοί μιας θεατρικής κωμικής παράστασης βασισμένης σε στοιχεία διαδραστικότητας, στην οποία εντάσσονται ζωντανά τραγούδια και χορευτικά.

Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού και οι μαθητές του Γυμνασίου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ”Charlie”. Το έργο είναι βασισμένο στη ζωή και το έργο του μεγαλύτερου κωμικού του 20ου αιώνα, Charlie Chaplin. Ο φτωχός αλλά ευρηματικός “Charlie” αποτελεί σύμβολο της ανάγκης όλων μας για ανθρώπινη αλληλεγγύη. Το έργο του μεγάλου δημιουργού, πάντα επίκαιρο, γίνεται προσιτό στα παιδιά που μπορεί να μην το έχουν γνωρίσει, αλλά αξίζει να το χαρούν, να το μελετήσουν και να το ερευνήσουν.


Return to top of page