Skip links

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο των ευχών από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας

ball… yoyo… doll… robot… bike… teddy… αυτά είναι κάποια από τα δώρα που ζήτησαν φέτος από τον Santa Claus οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου μας!

Με εκπαιδευτικά παιχνίδια, ανάγνωση παραμυθιού, παρουσιάσεις (powerpoint), οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύονταν από δραστηριότητες κατανόησης ή εξάσκησης λόγου και δημιουργικές ενασχολήσεις προσεγγίστηκε η ενότητα (toys = παιχνίδια) και συνδέθηκε με τη γιορτή των Χριστουγέννων.

Μέσα από τη διαδικτυακή μας τάξη, τα παιδιά έμαθαν να ονομάζουν τα παιχνίδια στα Αγγλικά, να τα περιγράφουν, αλλά και να μιλούν για αυτά με τις φράσεις ‘ I’ve got’ ή ‘I haven’t got’ εξηγώντας έτσι τι έχουν ήδη, ή τι δεν έχουν και θα ήθελαν να αποκτήσουν τα Χριστούγεννα.

Τέλος, οι μαθητές, ως άλλοι βοηθοί του Santa Claus, ζωγράφισαν ένα δώρο για τους ήρωες του βιβλίου μας, Billy και Lilly, και εμείς με χαρά είδαμε ότι τα παιδιά δεν ζητούν μόνο, αλλά είναι εξίσου έτοιμα να προσφέρουν απλόχερα τα δώρα τους.

Οι ζωγραφιές-δώρα των μαθητών συγκεντρώθηκαν και δημιουργήθηκε ένα πρωτότυπο κολλάζ από τις δασκάλες των Αγγλικών που στάλθηκε πίσω στα παιδιά σαν ευχετήρια κάρτα. Με τον τρόπο αυτό θέλαμε να δείξουμε ότι όταν προσφέρουμε κάτι με αγάπη, αυτό επιστρέφει σε εμάς πολλαπλάσιο.


Return to top of page