Skip links

Το Σχολείο μας στη Βραδιά του Ερευνητή 2019

Με το μήνυμα «Επιστήμη για Όλους – Επιστήμη για ΣΕΝΑ» οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης μας προσκαλούν να ζήσουμε στον ρυθμό της Επιστημονικής Έρευνας και συμμετέχουν ενεργά στη «Βραδιά του Ερευνητή 2019» την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στις 17:00 μμ., στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Οι μαθητές του Σχολείου μας από του Ομίλους Ρομποτικής, F1, Χημείας και Βιολογίας θα παρουσιάσουν στο κοινό της εκδήλωσης τις επιτυχίες τους και τις διακρίσεις τους σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα F1 in Schools, σε Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Ρομποτικής και σε Διαγωνισμούς Θετικών Επιστημών.

Οι μαθητές του Ομίλου F1 θα επιδείξουν το εντυπωσιακό μοντέλο που κατασκευάστηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μαλαισία το 2017 κατακτώντας την 9η θέση παγκοσμίως αλλά και το μοντέλο με το οποίο διακρίθηκαν στην 3η θέση στο Πανελλαδικό Πρωτάθλημα F1 in Schools το 2019 κατακτώντας τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας, Μηχανικής, Εκθεσιακού Περιπτέρου και Καλύτερης Κατασκευής Αμαξιδίου.

Οι μαθητές του Ομίλου Ρομποτικής θα παρουσιάσουν το project «Greenwave» που διακρίθηκε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στην Κόστα Ρίκα το 2017 κατακτώντας την 11η θέση παγκοσμίως. Επιπλέον θα προβληθεί το project «SKEye» που κατέκτησε την 1η θέση στον Εθνικό Τελικό της Ολυμπιάδας Ρομποτικής και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής τον προσεχή Νοέμβρη στην Ουγγαρία, καθώς και το project «Robopacket» που κατέκτησε τη 2η θέση πανελλαδικά.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή και εντυπωσιακή για το κοινό αναμένεται να είναι η επίδειξη Πειραμάτων Βιολογίας και Χημείας παρουσιάζοντας πλήθος πειραματικών εφαρμογών, όπως «Αλμυρό Κύκλωμα», «Σκουριάζει;», «Χημικό Ηφαίστειο», «Πυκνότητα», «Ογκομέτρηση», «Χρωματιστά Λουλούδια», «Απομόνωση DNA», «Επιστήμη Μήλου», «Παρατήρηση από μικροσκόπιο», και «Φωτοσύνθεση».

Η «Βραδιά του Ερευνητή» -μια μεγάλη γιορτή για την έρευνα και την επιστήμη- είναι ένας Ευρωπαϊκός θεσμός που έχει σαν στόχο την ανάδειξη του ρόλου του Ερευνητή και την εξοικείωση του κοινού με τον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας.

Η φετινή βραδιά διοργανώνεται σε όλη την Ευρώπη και σε εννέα πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ξάνθη, Καλαμάτα, Ρέθυμνο και Κόρινθο).

«Ο χώρος της γνώσης μας προσκαλεί να τον ανακαλύψουμε μέσα από ποικίλες και πρωτότυπες δράσεις και για μια ακόμη χρονιά η έρευνα θα μας ταξιδέψει παντού αποκαλύπτοντας τα μυστικά της».

Για περισσότερες πληροφορίες για τη «Βραδιά του Ερευνητή» μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.renathens.gr

Return to top of page