Skip links

Το Νηπιαγωγείο μας στο Παιδικό Μουσείο

Οι μικροί μαθητές του Προνηπιαγωγείου και του Νηπιαγωγείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 επισκέφθηκαν το Παιδικό Μουσείο.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και παρακολούθησαν πέντε βιωματικά και διαδραστικά προγράμματα.

Η πρώτη ομάδα με τους μαθητές του Προνηπιαγωγείου είχε την ευκαιρία συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Ας Μαγειρέψουμε», να μάθει πώς παρασκευάζεται το ψωμί και στη συνέχεια να γευτεί το ψωμί που παρασκεύασε.

Η δεύτερη ομάδα των μαθητών του Προνηπιαγωγείου παρακολούθησε το πρόγραμμα «Ο χορός των σχημάτων» και εξοικειώθηκε με τις έννοιες των γεωμετρικών σχημάτων μέσα από ευχάριστα βιωματικά και ψυχοκινητικά παιχνίδια.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου χωρίστηκαν σε τρεις επιμέρους ομάδες και παρακολούθησαν τα εξής προγράμματα:

«Τα μυστικά της σοφίτας» ταξίδεψαν με τη μηχανή του χρόνου τα παιδιά στο παρελθόν και τα μετέφεραν σ’ ένα περιβάλλον με αντικείμενα, ρούχα και καταστάσεις που διαμόρφωσαν το κατάλληλο σκηνικό για τη δραματοποίηση μιας ιστορίας.

Το πρόγραμμα «Από την αγορά στο πιάτο μου» έδειξε στους μαθητές πώς είναι η επίσκεψη σε ένα παντοπωλείο, όπου όλοι οι υπάλληλοι και οι πελάτες είναι οι συμμαθητές τους. Οι μαθητές βίωσαν μια εμπειρία στο «μαγαζάκι του Μουσείου» που είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να τους δίνει τη δυνατότητα να λαμβάνουν μέρος σε παιχνίδια ρόλων και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Στο πρόγραμμα «Πολλές φορές κι έναν καιρό» οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γράψουν τη δική τους πρωτότυπη ιστορία ως συγγραφείς, και να πραγματοποιήσουν την εικονογράφηση του βιβλίου τους στη σχολική αίθουσα, μέσα από τον ρόλο του εικονογράφου. Όταν το βιβλίο ολοκληρώθηκε παρέμεινε στη Βιβλιοθήκη μαζί με τα υπόλοιπα βιβλία!


Return to top of page