Skip links

Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση

Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» στάθμευσε στο προαύλιο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, από τη Δευτέρα 8 μέχρι και την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας επισκέφθηκαν μαζί με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους το 1ο παγκοσμίως «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» και με βιωματικό τρόπο απόκτησαν σημαντικά ερεθίσματα περιβαλλοντικής συνείδησης σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων χρησιμοποιήθηκε εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού μέσω του οποίου έγιναν συνειδητά τα σημαντικά οφέλη της ανακύκλωσης.

Οι μαθητές μας μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και το πλούσιο ειδικά σχεδιασμένο υλικό γνώρισαν τα ανακυκλώσιμα υλικά, έμαθαν έξυπνους τρόπους για να ανακυκλώνουν στην καθημερινότητά τους, εξοικειωθήκαν με την έννοια της ανακύκλωσης και αντιλήφθηκαν τη σημασία της ανακύκλωσης ως μέσο για ένα πιο πράσινο πλανήτη.

Το Κινητό «Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης» υπάγεται στον σχεδιασμό, στην ιδιοκτησία και στη βιομηχανική κατοχύρωση της εταιρείας «ΤΕΧΑΝ» και η «ΑΒ Βασιλόπουλος» είναι Χορηγός της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας.


Return to top of page