Skip links

«Το αλφαβητάρι των ευχών» από τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού

«Το αλφαβητάρι των ευχών» είναι ένα εικονογραφημένο ημερολόγιο του 2021 με ευχές για κάθε γράμμα της αλφαβήτας που έφτιαξαν οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού, για να σας

ευχηθούν με το δικό τους τρόπο πώς φαντάζονται να περάσετε τις μέρες του νέου έτους!

Η πρωταρχική ανάγκη της δημιουργίας της συγκεκριμένης δράσης ήταν να μεταφέρουν οι μικροί μαθητές μας τα προσωπικά τους μηνύματα σε όλους μας καλωσορίζοντας τη νέα χρονιά μέσα από ένα αυτοσχέδιο ημερολόγιο αισιοδοξίας.

Η συναισθηματική αυτή ανάγκη των παιδιών εκφραζόμενη μέσα από αυτό το ημερολόγιο θα αποτελέσει παιδαγωγικό υλικό για να προσεγγίσουμε διαθεματικά έννοιες που αφορούν τη μέτρηση του χρόνου σε μέρες, εβδομάδες, μήνες, εποχές και τη μεταξύ τους σχέση μέσα από την αντίστοιχη ενότητα της Μελέτης Περιβάλλοντος «Πώς μετράω το χρόνο;» καθώς και ενοτήτων στα Μαθηματικά που αφορούν την ανάλυση των αριθμών μέχρι το 30. Οι λέξεις – ευχές αναλύθηκαν ήδη από τα παιδιά καλλιεργώντας έτσι την

προφορική τους έκφραση στο μάθημα της Γλώσσας.

Τον κάθε μήνα επιμελήθηκε μία μικρή ομάδα μαθητών που ασχολήθηκε με τη γραφή των ημερομηνιών, την εικονογράφηση και διακόσμηση των λέξεων.

Το κάθε τμήμα απέδωσε με τον δικό του τρόπο «Το αλφαβητάρι των ευχών». Οι ευχές των παιδιών ας βγουν αληθινές για το 2021!


Return to top of page