Skip links

Παράδοση δωρεάς στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης μαθητές του Σχολείου μας, με τη συνοδεία δασκάλων και καθηγητών επισκέφθηκαν την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», προκειμένου να παραδώσουν τη δωρεά στο Τμήμα Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων του Νοσοκομείου, που πραγματοποιήθηκε μέσω των εσόδων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου Χριστουγεννιάτικου Bazaar.

Οι προσπάθειες και η επιμονή των μαθητών, των δασκάλων, των καθηγητών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Διεύθυνσης και της Διοίκησης του Σχολείου απέδειξαν περίτρανα για άλλη μια χρονιά, ότι η ομαδικότητα και η συνεργασία αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους για την επίτευξη ακόμα και στόχων, που φαντάζουν ουτοπικοί.

Το Σύστημα Αρχειοθέτησης και Επεξεργασίας Ιατρικών Εικόνων Visiontools Workspace Pacs αποτελεί τη δωρεά του Σχολείου μας προς το Τμήμα Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων του Νοσοκομείου, εκσυγχρονίζοντας τον ιατρικό εξοπλισμό του Τμήματος, υποστηρίζοντας το σπουδαίο έργο που επιτελεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αδιάκοπα και εμψυχώνοντας τα νοσηλευόμενα παιδιά και τις οικογένειές τους, που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη απέναντι σε προβλήματα υγείας.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Παράδοσης του εξοπλισμού οι μαθητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση, χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και ξεναγήθηκαν στο Τμήμα Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων, τόσο από τη Διευθύντρια του Τμήματος, Δρ. Χριστιάνα Χατζηγιώργη, όσο και από τους άμεσους συνεργάτες της – ιατρούς, τεχνολόγους και νοσηλευτές – με σκοπό να βιώσουν τη λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας του Νοσοκομείου, να αντιληφθούν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που υπάρχουν, να πραγματοποιήσουν προσομοίωση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και να κατανοήσουν την αξία και τη χρησιμότητα της δωρεάς που πραγματοποιήθηκε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της ξενάγησης των μαθητών μας είχε η επίδειξη περιστατικού στον Αξονικό Τομογράφο, που τους βοήθησε να κατανοήσουν ακόμα πιο ολοκληρωμένα τη λειτουργία του Τμήματος Ακτινοδιαγνωστικών Απεικονίσεων.

Το δικό της παρών έδωσε η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων ΄΄Η Αγία Σοφία΄΄,  Δρ. Άννα Ζωηρού η οποία ευχαρίστησε συνολικά το Σχολείο, τους μαθητές και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την δωρεά που πραγματοποιήθηκε, τονίζοντας ότι η εγκατάσταση του συγκεκριμένου ιατρικού εξοπλισμού αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και διευκολύνει το έργο των ιατρών και των τεχνολόγων του Τμήματος, εξυπηρετώντας όχι μόνο τις ανάγκες του εν λόγω Νοσοκομείου αλλά και των Νοσοκομείων Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και Παίδων Πεντέλης.

Από την πλευρά του, ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος τόνισε την αξία της κοινωνικής προσφοράς και της κοινωνικής ευθύνης, συνεχάρη την αξιέπαινη προσπάθεια των μαθητών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών του Σχολείου για την επίτευξη του σημαντικού αυτού στόχου που επετεύχθη και δεσμεύτηκε ότι το Σχολείο, θα παραμείνει στο πλευρό του Νοσοκομείου, ως αρωγός και συμπαραστάτης του ανεκτίμητου έργου που προσφέρει σε χιλιάδες παιδιά και σε χιλιάδες οικογένειες!


Return to top of page