Skip links

Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Γ’ Λυκείου

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με λαμπρότητα η Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Γ’ Λυκείου, την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018.

Με ανάμεικτα συναισθήματα, συγκίνησης και χαράς, η Διοίκηση, η Διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας τίμησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον νέο κύκλο της ζωής τους!

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Γενική Διευθύντρια της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κυρία Έρι Μαντά, αφού καλωσόρισε το κοινό, στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό συγχαίροντας τους Αποφοίτους και δίνοντάς τους ευχήθηκε μια ζωή γεμάτη δημιουργικότητα, σταθερή  θέληση για ανάπτυξη κάθε πτυχής της προσωπικότητάς τους και καλή τύχη.

Στη συνέχεια η Τελειόφοιτη του Σχολείου μας Αγγελική Γκλαβά, εκφώνησε την ομιλία της σκιαγραφώντας το πρότυπο του μορφωμένου ανθρώπου και την αξία που έχει η παράλληλη ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, της παιδείας και της εκπαίδευσης, τονίζοντας τον ουσιαστικό ρόλο του Σχολείου ως υποστηρικτικού μηχανισμού σε όλα τα παραπάνω.

Τέλος, ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την ίδρυση της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, ανακοίνωσε την καθιέρωση δυο νέων Βραβείων κατά τις Τελετές Αποφοίτησης της Γ’ Λυκείου : «Βραβείο Ιδρυτών» και  «Βραβείο Έρι Μαντά», αυτά θα απονέμονται σε Τελειοφοίτους που έχουν ξεχωρίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής για το ήθος τους, την πολύπλευρη προσωπικότητά τους, την προσφορά τους, τον εθελοντισμό τους και τις διακρίσεις τους.

Το «Βραβείο Ιδρυτών» απονεμήθηκε από την Ιδρύτρια των Εκπαιδευτηρίων, κυρία Όλγα Αντωνοπούλου στον Σπύρο Βουλουμάνο και από τον Ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων κύριο Δημήτρη Αντωνόπουλο στον Σταύρο Τζίκα.

Το Βραβείο «Έρι Μαντά» απονεμήθηκε από τη Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων, στην Αριάδνη Κουβάτσου.

Ακολούθησε η απονομή Βραβείων και Επαίνων :

Το Βραβείο Ανθρωπιστικών Σπουδών απένειμε η Διευθύντρια του Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη στην Λένια Κρίκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή των Βραβείων Θετικών Σπουδών :

Το Βραβείο Μαθηματικών απένειμε ο καθηγητής Μαθηματικών κύριος Κωνσταντίνος Λάττας στον Γιώργο Κασσαβέτη.

Τους Επαίνους Μαθηματικών απένειμε ο καθηγητής Μαθηματικών κύριος Σταύρος Κουρεντζής στους Αποστόλη Τουλούπα, Ιωάννη Φλωρά και Αναστάσιο Ζουρδούμη.

Το Βραβείο Φυσικής απένειμε ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης στον  Σταύρο Τζίκα.

Έπαινο Φυσικής απένειμαν οι καθηγητές Φυσικής κύριοι Σταμάτης Παπουτσής και Κωνσταντίνος Τσιγαρίδης στον Δημήτρη Νταγκούλη, στην Αθηνά Πανταζή και στην Ελένη Κουκλάκη.

Το Βραβείο Χημείας απονεμήθηκε στον Δημήτρη Βόγκα.

Ο Έπαινος Βιολογίας απονεμήθηκε στον Στέφανο Λαζαρίδη και στην Παρασκευή Νάνη από τον καθηγητή Βιολογίας κύριο Αντώνη Κριμιτζά.

Σειρά είχε η απονομή των Βραβείων Τεχνολογίας και Καινοτομίας :

Το Βραβείο Ρομποτικής απένειμε ο Υποδιευθυντής Λυκείου κύριος Δημήτρης Μωραΐτης στους Βασίλη Καλαμαρά, Πολύβιος Πλατυγένη και Σταύρο Τζίκα.

Το Βραβείο Formula 1 απένειμε ο καθηγητής Τεχνολογίας κύριος Γιάννης Τούντας στους Σπύρο Βουλουμάνο, Αναστάσιο Ζουρδούμη, Γιώργο Κασσαβέτη, Αθηνά Πανταζή, Βασίλη Παπαγγελόπουλο, Ιωάννη Τιμοθεάτο, Σταύρο Τζίκα και Ιωάννη Φλωρά.

Ακολούθησε η απονομή των Βραβείων και των Επαίνων Ρητορικής Τέχνης στα Αγγλικά και στα Ελληνικά.

Βραβείο Ρητορικής Τέχνης στα Αγγλικά απονεμήθηκε στην  Αριάδνη Κουβάτσου από την Υπεύθυνη Αγγλικού Τμήματος κυρία Τίνα Καραμπέτσου.

Έπαινοι Ρητορικής Τέχνης στα Αγγλικά απονεμήθηκε στη Λένια Κρίκη, στον Κωνσταντίνο Τσαγκάρη και στη Δανάη Δουρίδα από την Υπεύθυνη Αγγλικού Τμήματος κυρία Τίνα Καραμπέτσου.

Εύφημος Μνεία Ρητορικής Τέχνης στα Αγγλικά απονεμήθηκε στον Γιάννη Ντάιερ από την Υπεύθυνη Αγγλικού Τμήματος κυρία Τίνα Καραμπέτσου.

Έπαινος Ρητορικής Τέχνης στα Ελληνικά απονεμήθηκε στους  Γιώργο Γώγο και Χρίστο Κουσούλη από την καθηγήτρια Φιλολογικών κυρία Έλλη Τσενέ.

Έπαινος Ρητορικής Τέχνης στα Ελληνικά απονεμήθηκε στον  Άγγελο Νικολάκη από την καθηγήτρια Φιλολογικών κυρία Έλλη Τσενέ.

Έπαινος Ρητορικής Τέχνης στα Ελληνικά (Βουλή των Εφήβων) απονεμήθηκε στον  Ιωάννη Τιμοθεάτο από την καθηγήτρια Φιλολογικών κυρία Δέσποινα Διαθεσοπούλου.

Τον Έπαινο Νεανικής Επιχειρηματολογίας απένειμε ο καθηγητής Οικονομικών κύριος Ιωάννης Θεοχάρης στους Αναστάσιο Ζουρδούμη, Βασίλη Παπαγγελόπουλο, Σπύρο Βουλουμάνο, Κωνσταντίνο Χρυσίνα, Πολύβιο Πλατυγένη, Χαρίκλεια Ζωγραφάκη και Ελένη Κουκλάκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή των Βραβείων Τέχνης.

Βραβεία Εικαστικών απονεμήθηκαν στους Σπύρο Βουλουμάνο, Γιώργο Γώγο, Αθηνά Μαμμωνά, Ευφραιμία Παπαδούδη και Έλλη Πλατή από τον καθηγητή Εικαστικών κύριο Ισαάκ Μαυρίδη.

Έπαινοι Εικαστικών απονεμήθηκαν στις Ελένη Κουκλάκη, Δανάη Νάζου, Χαρά Ζωγραφάκη, Αγγελική Παπακωνσταντίνου και Γεωργιάννα Σταματοπούλου από τον καθηγητή Εικαστικών κύριο Ισαάκ Μαυρίδη.

Έπαινοι Μουσικής απονεμήθηκαν στους Σπύρο Βουλουμάνο, Άννα – Μαρία Μακρή, Αντώνη Νιόμα και Μαρία Ματθαιακάκη – Παναγιωτάκη από τον καθηγητή Μουσικής κύριο Δημήτρη Κλειδά.

Τα Βραβεία Αθλητισμού απένειμε ο Υποδιευθυντής Γυμνασίου κύριος Βασίλης Ιγγλεζάκης :

Βραβεία Αθλητισμού απονεμήθηκαν στην Εμμανουέλα Αντωνάκη και στους Κωνσταντίνο Φρυδά και Βασίλη Καλαμαρά.

Έπαινοι Αθλητισμού απονεμήθηκαν στον Εμμανουήλ Καλαματιανό, στην Ευαγγελία Μαμάη και στους Δημήτρη Νταγκούλη, Κωνσταντίνο Χρυσίνα και Θοδωρή Μπακέα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η Απονομή των Διπλωμάτων στους Τελειοφοίτους του Προγράμματος GCE από τον Διευθυντή GCE κύριο Σταύρο Ορφανογιάννη, που τους συνεχάρη  για την εξαίρετη επιτυχία τους στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου  τονίζοντας την ουσιαστική εκπαίδευση και επένδυση που πραγματοποιεί το Σχολείο στο Πρόγραμμα του GCE και στην ανταπόκρισή του από κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Η κυρία Έρι Μαντά ανήγγειλε την Εγγραφή στον Σύλλογο Αποφοίτων καλώντας στο βήμα την Εκπρόσωπο του Συλλόγου Αποφοίτων, Ιφιγένεια Μπακέλα, που καλωσόρισε όλους τους νέους αποφοίτους στη μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, σημειώνοντας ότι πάντα θα είναι συνεχώς στον πλευρό τους σε κάθε έκφανση της ζωής τους αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς!

Τον λόγο πήρε ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης που, αφού εκφώνησε τα ονόματα των Αποφοίτων, στη συνέχεια τους συνεχάρη για όλες τους τις επιτυχίες και την πρόοδο κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής και ευχαρίστησε τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο Σχολεία όλα αυτά τα χρόνια, ως συμπαραστάτες και αρωγοί.

Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος, αφού απένειμε τα Αναμνηστικά Αποφοίτησης και τις Βεβαιώσεις Μελών του Συλλόγου Αποφοίτων, συνεχάρη για άλλη μια φορά τους Αποφοίτους, τονίζοντας ότι η Εκπαιδευτική Αναγέννηση παραδίδει στην κοινωνία «ολοκληρωμένες προσωπικότητες και πολίτες της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου» και ότι το Σχολείο θα βρίσκεται συνεχώς και αδιάκοπα δίπλα τους, υποστηρίζοντας κάθε τους προσπάθεια και εγχείρημα.

Τον λόγο πήραν οι τελειόφοιτοι Δανάη Δουρίδα, Έρρικα Μονιού, Θάλεια Λέλη, Μαρία Ματθαιακάκη – Παναγιωτάκη και Θοδωρής Λυμπεράκης, που μοιράστηκαν με το κοινό σκέψεις και συναισθήματα αποχαιρετισμού.

Οι τελειόφοιτοι Μαρία Ματθαιακάκη – Παναγιωτάκη, Άννα – Μαρία Μακρή, Θάλεια Λέλη, Σπύρος Βουλουμάνος και Αργυρώ – Ηρώ Σπυρίδωνος υπό τη συνοδεία της μουσικής του κύριου Δημήτρη Κλειδά, αποχαιρέτησαν το  κοινό μέσα από στίχους και μελωδίες αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών.

Ωστόσο η μεγάλη έκπληξη της εκδήλωσης ήταν η προβολή του Αναμνηστικού Video με στιγμές από το σύνολο της μαθητικής ζωής όλων των Αποφοίτων που είχε επιμεληθεί η Υπεύθυνη Πολιτιστικών και Ομιλών κυρία Λέλα Μαντά υπό τις νότες του καθηγητή Μουσικής κύριου Δημήτρη Κλειδά! Οι αναμνήσεις ζωντάνεψαν, η συγκίνηση ήταν διάχυτη και για λίγα λεπτά, νοερά ένα χέρι τους οδήγησε πάλι στη μεγάλη πόρτα του Σχολείου τους, της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, πριν σχεδόν 13 χρόνια, τότε που ξεκίνησαν όλα!

Με συντροφιά την Πανσέληνο ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν όλων των Αποφοίτων, όπου γονείς και εκπαιδευτικοί ευχήθηκαν σε όλους επιτυχία και μια δημιουργική, επιτυχημένη και ευτυχισμένη πορεία στη ζωή τους.


Return to top of page