Skip links

Τελετή Αποφοίτησης μαθητών και μαθητριών της Γ΄ Λυκείου

Με συναισθήματα χαράς, αισιοδοξίας, συγκίνησης και υπερηφάνειας πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Γ΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, που συνέπιπτε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, τα οποία ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά για το Σχολείο μας.

Η Διοίκηση, η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί καθώς και οι γονείς των Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έδωσαν το παρών τους σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής τους, την ολοκλήρωση της σχολικής τους πορείας, και τους ευχήθηκαν ένα επιτυχημένο ξεκίνημα στο νέο κύκλο που ανοίγει!

Η Γενική Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Έρι Μαντά, αφού καλωσόρισε το κοινό, στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό συγχαίροντας τους Αποφοίτους για όλα όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα και τους ευχήθηκε η συνέχεια της ζωής τους να είναι γεμάτη με δημιουργικότητα, ισχυρή θέληση, πίστη στις αξίες τους και διάθεση για συνεχή και αδιάκοπη ανάπτυξη κάθε πτυχής της προσωπικότητάς τους.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης απένειμε τα Αναμνηστικά Αποφοίτησης και τις Βεβαιώσεις Μελών του Συλλόγου Αποφοίτων σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου και κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, τους συνεχάρη για το σύνολο των επιτυχιών τους και την πρόοδό τους, και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο Σχολείο, έχοντας ένα κοινό στόχο, που δεν ήταν άλλως από το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα παιδιά τους.

Τον λόγο πήρε η Τελειόφοιτη της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Παναγιώτα Χριστοδούλου, που σε κλίμα έντονης συγκίνησης εκφώνησε την Ομιλία της, ευχαρίστησε το Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και τόνισε με βεβαιότητα ότι οι αρχές και οι αξίες με τις οποίες σφυρηλατήθηκε ο χαρακτήρας όλων των μαθητών, θα αποτελούν σημείο αναφοράς για το υπόλοιπο της ζωής τους, που πάντα θα τους γεμίζει με υπερηφάνεια.

Στη συνέχεια ακολούθησε η απονομή Βραβείων και Επαίνων:

Το «Βραβείο Ιδρυτών» απονεμήθηκε από την κυρία Όλγα Αντωνοπούλου στην Ελίνα Παντελίδη και από τον κύριο Δημήτρη Αντωνόπουλο στον Κωνσταντίνο Μανώλα.

Το Βραβείο «Έρι Μαντά» απονεμήθηκε από την κυρία Έρι Μαντά στην Εύα Κουντούρη.

Το Βραβείο Ανθρωπιστικών Σπουδών απένειμε η Διευθύντρια Γυμνασίου κυρία Όλγα Κηπιώτη στην Εύα Κουντούρη.

Το Βραβείο Μαθηματικών απένειμε ο Διευθυντής του Προγράμματος GCE κύριος Σταύρος Ορφανογιάννης στον Δημήτρη Μακρή.

Τους Επαίνους Μαθηματικών απένειμαν οι καθηγητές Μαθηματικών κύριοι Κωνσταντίνος Λάττας και Σταύρος Κουρεντζής στους Κάτια Βασιλονικολιδάκη, Δήμητρα Κορνούτου – Τζάκη και Ιζαμπέλλα Κωνσταντάτου.

Τα Βραβεία Φυσικής απένειμε ο καθηγητής Φυσικής κύριος Κωνσταντίνος Τσιγαρίδης στους Άγγελο Λεονταράκη και Δημήτρη Μακρή.

Τους Επαίνους Φυσικών Επιστημών απένειμε ο καθηγητής Φυσικής κύριος Σταμάτης Παπουτσής στους Δέσποινα Ζαχαροπούλου, Νίκο Λούκουτο και Κωνσταντίνο Μανώλα.

Τα Βραβεία Βιολογίας απονεμήθηκαν στους Κωνσταντίνο Μανώλα και Χριστίνα Σχίζα από τον καθηγητή Βιολογίας κύριο Αντώνη Κριμιτζά.

Το Βραβείο Ρομποτικής απένειμε ο IT Manager του Σχολείου και Προπονητής Ρομποτικής κύριος Δημήτρης Μωραΐτης στον Αριστείδη Αγγελόπουλο.

Τα Βραβεία Ρητορικής στα Ελληνικά απένειμε η καθηγήτρια Φιλολογικών κυρία Δέσποινα Διαθεσοπούλου στους Εύα Κουντούρη, Νίκο Λούκουτο και Κωνσταντίνο Μανώλα.

Τον Έπαινο Ρητορικής στα Αγγλικά απένειμε η Υπεύθυνη του Αγγλικού Τμήματος κυρία Τίνα Καραμπέτσου στη Δέσποινα Ζαχαροπούλου.

Οι Έπαινοι Οικονομίας και Επιχειρείν απονεμήθηκαν από τον καθηγητή Οικονομικών κύριο Ιωάννη Θεοχάρη στους Αριστείδη Αγγελόπουλο, Σαμ Αγιούμπ, Αναστασία Δεσποτίδου, Δέσποινα Ζαχαροπούλου, Μαριάνθη Καραδελόγλου, Εύα Κουντούρη, Μανώλη Λουδάρο, Δημήτρη Μακρή, Κωνσταντίνο Μανώλα, Νίκο Ντούρμα, Πέτρο Παπαδρακάκη, Χριστίνα Σχίζα, Νίκο Σωτηρόπουλο, Μαρία Χουρσόγλου και Παναγιώτα Χριστοδούλου.

Τα Βραβεία Εικαστικών απένειμε ο καθηγητής Εικαστικών κύριος Ισαάκ Μαυρίδης στις Μαρία Τουλούπα και Αύρα Χειμωνιάδου.

Ο κύριος Ισαάκ Μαυρίδης απένειμε τους Επαίνους Εικαστικών στις Μαρία Γκαϋφύλλια, Χριστίνα Ζέρβα και Δήμητρα Πάτση.

Τον Έπαινο Μουσικής απένειμε ο Διευθυντής Λυκείου κύριος Ισίδωρος Σιδέρης στην Αναστασία Δεσποτίδου.

Τα Βραβεία Αθλητισμού απένειμε ο Υπεύθυνος Τμήματος Φυσικής Αγωγής κύριος Βασίλης Ιγγλεζάκης στους Γεωργία Ζαρουχλιώτη, Δήμητρα Κορνούτου – Τζάκη, Νικολία Λαμπροπούλου, Alexander D’ Arcy και Κωνσταντίνο Πράσινο.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός του Διευθυντή του Προγράμματος GCE κύριου Σταύρου Ορφανογιάννη, ο οποίος συνεχάρη όλους τους Αποφοίτους για τη μέχρι τώρα πορεία τους. Ο κύριος Σ. Ορφανογιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιτυχίες των μαθητών και των μαθητριών του Τμήματος GCE στα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, και υπογράμμισε την ουσιαστική εκπαίδευση που πραγματοποιείται από το Σχολείο στο Πρόγραμμα GCE και στην ανταπόκρισή του από κορυφαία Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Ακολούθησε η απονομή των Βραβείων Pearson Edexcel International σε πέντε μαθητές και αποφοίτους του Σχολείου μας οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει σε πανελλαδικό επίπεδο για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και έχουν διακριθεί με την υψηλότερη βαθμολογία σε ένα μάθημα. Την απονομή πραγματοποίησε η συνεργάτης της Pearson κυρία Έφη Σταθοπούλου στους Λένια Κρίκη (Βραβείο International Advanced Level History), Μυρσίνη Μακρή (Βραβείο International GCSE Mathematics), στον Νίκο Αποστόλου (Βραβείο International GCSE Language), στον Σπύρο Βουλουμάνο (Βραβείο International Advanced Level Physics) και στον Σταύρο Τζίκα (Βραβείο International Advanced Level Chemistry).

Την Απονομή των Βεβαιώσεων GCE πραγματοποίησε ο Υποδιευθυντής του Προγράμματος κύριος Νίκος Αποστολόπουλος.

Ο κύριος Σ. Ορφανογιάννης απένειμε το Βραβείο Επίτευξης Υψηλών Στόχων στην Ελίνα Παντελίδη.

Η κυρία Έρι Μαντά ανήγγειλε την Εγγραφή στον Σύλλογο Αποφοίτων και κάλεσε στο βήμα τον Εκπρόσωπο του Συλλόγου Αποφοίτων, Αλέξη Φιλιππίδη, που καλωσόρισε τους νέους Αποφοίτους στη μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, τόνισε τη σπουδαιότητα του «ανήκειν» σε μια συλλογικότητα και σε μια κοινότητα που έχεις την ευκαιρία πάντα να υποστηριχθείς, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Σύλλογος Αποφοίτων θα είναι αδιάκοπα συνοδοιπόρος τους, δημιουργώντας στενές σχέσεις και ισχυρές γέφυρες επικοινωνίας.

Ο κύριος Δημήτρης Αντωνόπουλος από την πλευρά του συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου που ολοκλήρωναν το μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο της σχολικής ζωής, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι όλοι ανεξαιρέτως θα διαπρέψουν στη ζωή τους σε όποιο πεδίο και αν δραστηριοποιηθούν και δεσμεύτηκε ότι το Σχολείο θα είναι πάντα στο πλευρό τους, αρωγός και υπερήφανος συμπαραστάτης για όλες τις επιτυχίες που θα ακολουθήσουν στον στίβο της ενήλικης ζωής.

Συγκίνηση, χαμόγελα, αισιοδοξία για το μέλλον και αναμνήσεις που ζωντάνεψαν, προκάλεσε το video που είχαν επιμεληθεί μαθητές του Ομίλου Δημοσιογραφίας του Γυμνασίου και του Ομίλου Φωτογραφίας Γυμνασίου και Λυκείου. Οι Απόφοιτοι της Τάξης του 2019 πήραν το λόγο, μίλησαν για τις αγαπημένες τους στιγμές κατά τη διάρκεια της σχολικής ζωής, αφηγήθηκαν ιστορίες τους, σκέφτηκαν τον εαυτό τους δέκα χρόνια μετά, ευχήθηκαν στους συμμαθητές και στους καθηγητές τους και στη συνέχεια «ταξίδεψαν» για λίγο στο παρελθόν μέσα από το φωτογραφικό υλικό.

Ακολούθησε δεξίωση προς τιμήν όλων των Αποφοίτων όπου γονείς και εκπαιδευτικοί ευχήθηκαν σε όλους επιτυχία και μια δημιουργική, επιτυχημένη και ευτυχισμένη πορεία στη ζωή τους.


Return to top of page