Skip links

Τελετή Αποφοίτησης Γ’ Λυκείου

Χαρά, αισιοδοξία, συγκίνηση, υπερηφάνεια είναι μόνο κάποια από τα συναισθήματα που επικρατούσαν στην Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών και των μαθητριών της Γ΄ Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020.

Η Διοίκηση, η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί καθώς και οι Γονείς των Αποφοίτων του 2020 ήταν όλοι παρόντες και χάρισαν απλόχερα το πιο θερμό τους χειροκρότημα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για αυτή την τόσο σημαντική εμπειρία, που συνδέεται με την ολοκλήρωση της σχολικής τους πορείας και την έναρξη ενός νέου κύκλου στην ενήλικη ζωή!

Η Γενική Διευθύντρια του Σχολείου κα Έρι Μαντά, αφού καλωσόρισε το κοινό, απηύθυνε χαιρετισμό συγχαίροντας τους Αποφοίτους για όλα όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα καθώς και για το πόσο συνεπείς στις αξίες τους παρέμειναν σε μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους μας, λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η κα Μαντά ευχήθηκε να διατηρήσουν τον συναισθηματικό και αξιακό τους πλούτο και να συνεχίσουν να επιζητούν τη γνώση στη ζωή τους στοχεύοντας στην αδιάκοπη και συνεχή ανάπτυξη κάθε πτυχής της προσωπικότητάς τους.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Ισίδωρος Σιδέρης απένειμε τα Αναμνηστικά Αποφοίτησης και τις Βεβαιώσεις Μελών του Συλλόγου Αποφοίτων σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Σιδέρης, αφού συνεχάρη όλους τους Αποφοίτους για το όμορφο ταξίδι της σχολικής ζωής που ήταν γεμάτο από εμπειρίες, γνώσεις και πολλούς «συνταξιδιώτες», ευχήθηκε να έχουν μια όμορφη συνέχεια στη ζωή τους και ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια στο Σχολείο.

Έπειτα τον λόγο πήραν οι Τελειόφοιτοι της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Αναστάσιος Λιανός, Αναστασία Γαργαλιάνου, Γεώργιος Μάχας και Ευπραξία Αναγνωστοπούλου οι οποίοι, με τις ομιλίες τους γύρισαν τον χρόνο πίσω, στα πρώτα χρόνια της σχολικής τους ζωής, ευχαρίστησαν το Σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους για όλα εκείνα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι τα μαθητικά τους χρόνια θα αποτελούν σημείο αναφοράς για όλο το υπόλοιπο της ζωής τους και πάντα θα τους γεμίζουν με υπερηφάνεια.

Ακολούθησε η απονομή Βραβείων και Επαίνων:

Τα Βραβεία «Ιδρυτών» απονεμήθηκαν στον Χρήστο Αντωνόπουλο από την κα Όλγα Αντωνοπούλου και στον Θεόδωρο Γκαμαλέτσο από τον κ. Δημήτρη Αντωνόπουλο.

Το Βραβείο «Έρι Μαντά» απονεμήθηκε στην Ανθή Κασσαβέτη από την κα Έρι Μαντά.

Βραβείο Ανθρωπιστικών Σπουδών απονεμήθηκε στην Ευπραξία Αναγνωστοπούλου από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου κα Όλγα Κηπιώτη.

Έπαινος Μαθηματικών απονεμήθηκε στους Νικόλαο Ζουρδούμη και Ρόζα-Κωνσταντίνα Λέκα από τον καθηγητή Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνο Λάττα.

Εύφημος Μνεία στα Μαθηματικά απονεμήθηκε στους Λεωνίδα-Φίλιππο Ανάγνου, Νικόλαο Αποστόλου, Ευάγγελο Δρακονταειδή, Βασίλειο Κυριάκογλου, Μυρσίνη Μακρή, Αθανάσιο Πανταζή, Κωνσταντίνο Σπυρίδωνος και Γεώργιο Τρουπή από τον καθηγητή Μαθηματικών κ. Σταύρο Κουρεντζή.

Βραβείο Βιολογίας απονεμήθηκε στην Ανθή Κασσαβέτη από τον καθηγητή Βιολογίας κ. Αντώνη Κριμιτζά.

Έπαινος Βιολογίας απονεμήθηκε στον Νικόλαο Ζουρδούμη από τον καθηγητή Βιολογίας κύριο Α. Κριμιτζά.

Βραβείο EUSO απονεμήθηκε στους Ανθή Κασσαβέτη, Μυρσίνη Μακρή και Γεώργιο Μάχα από τον καθηγητή Φυσικής κ. Σταμάτη Παπουτσή.

Βραβείο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής απονεμήθηκε στους Χρήστο Αντωνόπουλο, Θεόδωρο Γκαμαλέτσο, Δημήτριο Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνο Σπυρίδωνος και Αθανάσιο Πανταζή από τον IT Manager και Προπονητή Ρομποτικής του Σχολείου κ. Δημήτριο Μωραΐτη.

Εύφημος Μνεία στην Εκπαιδευτική Ρομποτική απονεμήθηκε στον Ανάργυρο Πίγκο από τον κ. Δημήτριο Μωραΐτη.

Βραβείο Formula 1 in Schools απονεμήθηκε  στους Χρήστο Αντωνόπουλο και Αντώνιο Ιωάννου-Σκέντερ από τον Προπονητή F1 in Schools κ. Ιωάννη Τούντα.

Βραβείο Οικονομίας & Επιχειρείν απονεμήθηκε στους Ιωάννη Αγγέλικα, Δήμητρα Αδαμούδη, Άννα-Μαρία Βουβάκη, Αίαντα Γαρείο, Σπυρίδωνα Δαβέρο, Μαρία Κυρμπιζάκη, Γεώργιο Μαλτζή, Αχιλλέα Μετρίδη, Δημήτριο Παπαγεωργίου, Ανδρέα Χάντζο και Αχιλλέα Χαριζάνου από τον Υποδιευθυντή Λυκείου κ. Αντώνιο Ασημομύτη.

Βραβείο Ρητορικής στα Ελληνικά απονεμήθηκε στις Ευπραξία Αναγνωστοπούλου, Ανθή Κασσαβέτη, Ρόζα-Κωνσταντίνα Λέκα και Μαρία Κυρμπιζάκη από την καθηγήτρια Φιλόλογο κα Δέσποινα Διαθεσοπούλου.

Έπαινος Ρητορικής στα Ελληνικά απονεμήθηκε στις Ελβίρα Λογοθετίδη, Δήμητρα Αδαμούδη και Ειρήνη Καφύρα από την καθηγήτρια Φιλόλογο κα Έλλη Τσενέ.

Βραβείο Ρητορικής στα Αγγλικά απονεμήθηκε στην Ευπραξία Αναγνωστοπούλου και στον Χρήστο Αντωνόπουλο από τη Γενική Διευθύντρια κα Έρι Μαντά

Έπαινος Ρητορικής στα Αγγλικά απονεμήθηκε στον Ιωάννη Αγγέλικα από την κα Έρι Μαντά

Εύφημος Μνεία Ρητορικής στα Αγγλικά απονεμήθηκε στους Ιωάννη Ζέρβα, Χρυσάνθη Τζανέτου και Έλενα Χριστοφιλέα από την κα Έρι Μαντά

Βραβείο Εικαστικών απονεμήθηκε στη Σοφία Πετρογιάννη από τον καθηγητή Εικαστικών κ. Ισαάκ Μαυρίδη.

Έπαινος Εικαστικών απονεμήθηκε στη Ρόζα-Κωνσταντίνα Λέκα από τον κ. Ισαάκ Μαυρίδη.

Εύφημος Μνεία Εικαστικών απονεμήθηκε στις Βασιλική Γδύση και Δανάη Μπαμπαλή από τον κ. Ισαάκ Μαυρίδη.

Έπαινος Μουσικής απονεμήθηκε στους Βασίλειο Κυριάκογλου, Δανάη Μπαμπαλή, Χρήστο-Άρη Παπαδημητρίου, Αθανάσιο Παπαδόπουλο, Σταυρούλα Σεφεριάδη, Αλεξάνδρα Σκρέκα, Κωνσταντίνο Σπυρίδωνος και Χρυσάνθη Τζανέτου από τον καθηγητή Μουσικής κ. Δημήτριο Κλειδά.

Βραβείο Θέατρου απονεμήθηκε στους Αναστασία Γαργαλιάνου, Θεόδωρο Γκαμαλέτσο, Μαρία Κυρμπιζάκη, Ρόζα-Κωνσταντίνα Λέκα, Ελβίρα Λογοθετίδη, Χρήστο-Άρη Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνο Σπυρίδωνος και Γεωργία Χατζήβεη από τον καθηγητή Θεατρολογίας κ. Νικόλαο Ράπτη.

Εύφημος Μνεία στην Ποίηση-Λογοτεχνία απονεμήθηκε στην Αναστασία Γαργαλιάνου από την καθηγήτρια Φιλόλογο κα Άννα Κουρδή.

Βραβείο Αθλητισμού απονεμήθηκε στη Νικολίνα Κανέλλου από την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα  Ελένη Βαρδακαστάνη.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός του Διευθυντή του Προγράμματος GCE κ. Σταύρου Ορφανογιάννη, ο οποίος συνεχάρη όλους τους Αποφοίτους για τη μέχρι τώρα πορεία τους και τους ευχήθηκε να παραμείνουν «ελεύθεροι» στο πνεύμα και στην ψυχή τους και να απολαύσουν τη φοιτητική τους ζωή με νέες εμπειρίες και γνώσεις.

Ο κ. Ορφανογιάννης απένειμε τις Βεβαιώσεις GCE σε όλους τους μαθητές του Τμήματος και στη συνέχεια απένειμε τα Βραβεία Υψηλών Στόχων στους Νικόλαο Ζουρδούμη,  Χρήστο Αντωνόπουλο και Έλενα Χριστοφιλέα.

Στη συνέχεια η κα Έρι Μαντά ανήγγειλε την Εγγραφή στον Σύλλογο Αποφοίτων και κάλεσε στο βήμα την Εκπρόσωπο του Συλλόγου Αποφοίτων Ιφιγένεια Μπακέλλα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων Δημήτριο Σκλάβο οι οποίοι καλωσόρισαν τους νέους Αποφοίτους στη μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, τόνισαν τη σπουδαιότητα του «ανήκειν» σε μια κοινότητα στην οποία κάθε μέλος έχει την ευκαιρία να υποστηριχθεί και να συνεργαστεί και σημείωσαν ότι ο Σύλλογος Αποφοίτων θα είναι συνεχώς συνοδοιπόρος τους, δημιουργώντας στενές σχέσεις και ισχυρές γέφυρες επικοινωνίας με όλα τα μέλη του.

Ο κ. Δημήτριος Αντωνόπουλος, από την πλευρά του, συνεχάρη όλους τους Αποφοίτους της Τάξης του 2020 που ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα τόσο ξεχωριστό κεφάλαιο της ζωής τους. Ο κ. Αντωνόπουλος  διαβεβαίωσε ότι όλοι οι Απόφοιτοι έχουν τα απαραίτητα εφόδια για να διαγράψουν μια επιτυχημένη πορεία σε όποιο πεδίο και εάν δραστηριοποιηθούν, τόνισε ότι το Σχολείο θα είναι πάντα υπερήφανο και συμπαραστάτης τους και εξέφρασε τη συγκίνησή του που άλλη μια Τάξη Αποφοίτων της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης παραδίδεται στους κόλπους της Κοινωνίας και του Κόσμου.

Στο κλείσιμο της Τελετής, το ρολόι του χρόνου γύρισε για είκοσι λεπτά πίσω, και η νοσταλγία για το παρελθόν πλημμύρισε το χώρο. Αναμνήσεις από τα πρώτα χρόνια της σχολικής ζωής ζωντάνεψαν και η κεντρική πόρτα του Σχολείου άνοιξε πάλι νοερά! Ένα ταξίδι με ενδιάμεσους σταθμούς το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο ήταν το περιεχόμενο του βίντεο που παρακολούθησαν οι Απόφοιτοι του 2020, οι οποίοι γέλασαν, δάκρυσαν, θυμήθηκαν και νοστάλγησαν στιγμές του παρελθόντος που τελικά τους χάρισαν το ωραίο παρόν!

Στη δεξίωση που ακολούθησε προς τιμήν όλων των Αποφοίτων ο καθηγητής Μουσικής κ. Δημήτριος Κλειδάς μαζί με τα μέλη του Μουσικού Συγκροτήματος, και Αποφοίτους πλέον Βασίλειο Κυριάκογλου, Χρήστο-Άρη Παπαδημητρίου, Θανάση Παπαδόπουλο, Σταυρούλα Σεφεριάδη, Αλεξάνδρα Σκρέκα, Κωστή Σπυρίδωνος και Χρυσάνθη Τζανέτου μάς επεφύλασσαν τη μουσική έκπληξη της βραδιάς χαρίζοντάς μας ωραίες μελωδίες και αντιπροσωπευτικά τραγούδια!

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, η Διεύθυνση και η Διοίκηση του Σχολείου ευχήθηκαν σε όλους τους Αποφοίτους επιτυχία στους στόχους τους, πραγμάτωση των ονείρων τους και μια δημιουργική και ευτυχισμένη πορεία στη ζωή τους.


 

 

 

 

Return to top of page