Skip links

Συνεχίζονται απρόσκοπτα τα διαδικτυακά μαθήματα για τους μαθητές του Σχολείου μας

Μένουμε Σπίτι, Μένουμε Ασφαλείς και Παραμένουμε Συνδεδεμένοι με σύγχρονα μέσα εξ αποστάσεως διδασκαλίας και διαδικτυακά μαθήματα για την εκπαίδευση των μαθητών μας.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε σε συλλογικό επίπεδο δημιούργησε νέα δεδομένα στην καθημερινή διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου. Το Σχολείο, οι Νηπιαγωγοί, οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές ανταποκρίθηκαν άμεσα στις απαιτήσεις των ημερών, με γρήγορα αντανακλαστικά και έχοντας πάντα ως γνώμονα τη σταθερή και συνεχή επικοινωνία των μαθητών μας μαζί τους.

Μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση μαθήματα σύγχρονης ψηφιακής εκπαίδευσης . Επιπλέον μέσω του portal του Σχολείου μας πραγματοποιείται ασύγχρονη εκπαίδευση και οι μαθητές λαμβάνουν από τους δασκάλους και τους καθηγητές εργασίες και ασκήσεις.

Από την πρώτη στιγμή οι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου και του Προγράμματος GCE πραγματοποιούν καθημερινά on line μαθήματα με τους Καθηγητές τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή TEAMS της Microsoft, συνεχίζοντας χωρίς εμπόδια την εκπαιδευτική διαδικασία και την προετοιμασία τους για τις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου πραγματοποιούν εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση με καθημερινά on line μαθήματα αξιοποιώντας την εφαρμογή TEAMS της Microsoft. Να υπενθυμίσουμε ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχαν στη διάθεσή τους ασκήσεις και εργασίες που αναρτούσαν καθημερινά στο portal του Σχολείου οι Καθηγητές ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούσαν και την εφαρμογή TEAMS για άμεση επικοινωνία με τους διδάσκοντες και για αξιοποίηση διαδραστικού υλικού.

Οι μαθητές του Δημοτικού πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση σύγχρονη εκπαίδευση μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams και παράλληλα αξιοποιούν και ασύγχρονα μέσα ψηφιακής εκπαίδευσης όπως το portal του Σχολείου και την εφαρμογή Microsoft Eforms. Τα διαδικτυακά μαθήματα αν και δεν είναι δυνατό να υποκαταστήσουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία στην τάξη, ωστόσο θα λειτουργούν επικουρικά στο πρόγραμμα που ήδη εφαρμόζεται . Κύριος στόχος τους είναι η άμεση επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών παρέχοντας διευκρινίσεις για τα γνωστικά αντικείμενα της ασύγχρονης εκπαίδευσης.  

Οι μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου, πραγματοποιούν σε καθημερινή βάση τα μαθήματά τους με τις εκπαιδευτικούς τους μέσω της εφαρμογής Microsoft Teams, απασχολούνται δημιουργικά και παραμένουν σε επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία με σύγχρονα και ασύγχρονα μέσα ψηφιακής εκπαίδευσης.


 

Return to top of page