Skip links

Συμμετοχή του Σχολείου μας ως Χορηγός στο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου

Με επιτυχία συμμετείχε η Εκπαιδευτική Αναγέννηση ως Χορηγός στο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου που πραγματοποιήθηκε από τις 16 ως τις 18 Δεκεμβρίου 2022 στη Βιβλιοθήκη της Βουλής (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο).

Το Σχολείο μας ανέλαβε τη διεξαγωγή του Μαθηματικού Διαγωνισμού «Με χαρτί και μολύβι» με υπεύθυνους τον καθηγητή Μαθηματικών της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κύριο Κώστα Λάττα και τον καθηγητή κύριο Μιχάλη Λάμπρου και μετέδωσε τη γνώση και την πολυετή εμπειρία που έχει αποκομίσει, από την επιτυχημένη διοργάνωση και υλοποίηση του Πανελλαδικού Διαγωνισμού Γρίφων, Μαθηματικών και Λογικής.

Παραπάνω από 2.500 παιδιά και ενήλικες επισκέφθηκαν το Φεστιβάλ που τελούσε υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων και ανάμεσά τους ήταν μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ Λυκείου του Σχολείου μας που απέκτησαν νέα ερεθίσματα, προβληματίστηκαν και διασκέδασαν σε ένα περιβάλλον που είχε ως βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα τη γνώση και την εξερεύνηση. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Φεστιβάλ οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν το Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κύριο Κωνσταντίνο Τάσουλα και να συνομιλήσουν μαζί του.

Το «ταξίδι» του Φεστιβάλ ξεκίνησε από το Καστελλόριζο, συνεχίστηκε στην Πάτρα και ολοκληρώθηκε στην Αθήνα με διοργανωτές το Μουσείο Γρίφων Καστελλόριζου και το Σωματείο Ε.Ν.Ι.Γ.ΜΑ (Ένωση Ιδεών, Γρίφων, Μαθηματικών).

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και όσα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://kastellorizofestival.com


Return to top of page