Skip links

Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων 2016-2017

Για άλλη μια χρονιά, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece.

Την ομάδα μας στελέχωσαν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου Παναγιώτα Χριστοδούλου (Γενική Διευθύντρια), Νάσος Ανδριόπουλος, Κάτια Βασιλονικολιδάκη και Χριστίνα Σχίζα (Διευθυντές Οικονομικών), Μαρβίνα Χουρσόγλου (Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού), Μαριάνθη Καραδελόγλου (Διευθύντρια Παραγωγής), Σαμ Αγιούμπ και Γιάννης Δέδες (Διευθυντές Τεχνικών Υπηρεσιών), Πέτρος Παπαδρακάκης (Διευθυντής Πληροφορικής), Δήμητρα Μακρή και Χριστίνα Ζέρβα (Διευθύντριες Δημοσίων Σχέσεων), Δέσποινα Ζαχαροπούλου (Διευθύντρια Marketing) και Δήμητρα Κορνούτου-Τζάκη (Διευθύντρια Πωλήσεων), καθώς και οι Μαρία Γκαϊφύλλια, Έλενα Δαρείου, Αναστασία Δεσποτίδου, Κωνσταντίνος Δήμου, Παναγιώτης Καραγιάννης, Κωνσταντίνα Κεβγά, Αργυρώ Κεβγά, Ελένη Κελεπούρη, Ανζέλ Κνούνη, Αναστασία Κυρώζη, Ιζαμπέλα Κωνσταντάτου, Ελευθερία Μόρφη, Αφροδίτη Σουλή, Νίκη Σοφή, Μαρία Τουλούπα, Νάγια Τσουκαλά, Όλγα Τύρου, Λυδία Φιαμπόλη, Μελίνα Χαραλαμπάκη, Εύα Χαριζανου, Μελίνα Χατζηλάκου, Ανηλία Χατζησαββίδη και Δήμητρα Πουλιάση.

Υπεύθυνοι καθηγητές που καθοδήγησαν τους μαθητές κατά τη διάρκεια του προγράμματος ήταν ο κύριος Γιάννης Θεοχάρης, ο κύριος Αθανάσιος Δουρίδας και η κυρία Άννα Κουρδή. Σημαντική, επίσης, ήταν και η βοήθεια του κυρίου Νώντα Χάνδρου.

Η εικονική επιχείρηση με την οποία συμμετείχαμε στο διαγωνισμό ονομάστηκε PANEA (Panathletics Εκπαιδευτική Αναγέννηση), και το προϊόν μας ήταν ένα «ενεργειακό κουτί», με προϊόντα υγιεινής διατροφής όπως μπάρες δημητριακών, συμπληρώματα διατροφής, ελαιόλαδο, μαύρη ή με στέβια σοκολάτα, μακαρόνια ολικής αλέσεως, ενεργειακά ποτά, χυμούς, ξηρούς καρπούς, παξιμάδια, αποξηραμένα φρούτα, aloe vera.

Το προϊόν μας προωθήσαμε μέσω μιας σχετικής ιστοσελίδας που δημιουργήσαμε η οποία συνδυάζει πληροφορίες για αθλητισμό με αντίστοιχες συμβουλές υγείας και που δίνει πληροφορίες για το πού μπορούμε να βρούμε γυμναστήρια, σχολές αθλητισμού καθώς και ειδικούς υγείας, όπως φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγους& διαιτολόγους, παιδιάτρους, καρδιολόγους κ.λπ. Παράλληλα, στην ιστοσελίδα υπάρχουν άρθρα έμπειρων γιατρών και φυσικοθεραπευτών, συμβουλές για τις τροφές που πρέπει να συνδυάσετε με το αντίστοιχο άθλημα καθώς και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε μετά από ένα τραυματισμό.

Αποκορύφωμα του προγράμματος ήταν η συμμετοχή μας στην έκθεση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2017 στο The Mall Athens, και στην οποία έλαβαν μέρος 52 σχολεία από νότια και κεντρική Ελλάδα, παρουσιάζοντας καθένα το δικό του καινοτόμο προϊόν.

Κατά τη διάρκεια δημιουργίας του προϊόντος μας, πραγματοποιήσαμε ένα σύνολο συνελεύσεων στις οποίες καταγράψαμε τις ιδέες και κατανέμαμε τις εργασίες. Στη συνέχεια, συγκεντρώσαμε το υλικό πληροφοριών και αφού δημιουργήσαμε μέσω του weebly.com την ιστοσελίδα, το ενσωματώσαμε. Ακολούθησε η αισθητική επιμέλεια του ιστοτόπου μας και η δημοσίευσή του από μία ομάδα μαθητών καθώς και η σχεδίαση του λογοτύπου της εταιρείας. Το Τμήμα Οικονομικών ανέλαβε την δημιουργία ενός powerpoint στο οποίο ανέλυαν την δουλεία τους. Συνολικά, δημιουργήθηκαν 10 ενεργειακά κουτιά. Έπειτα, αναζητήσαμε και βρήκαμε τους κατάλληλους χορηγούς της εταιρείας μας και τους παραχωρήσαμε διαφήμιση στην ιστοσελίδα μας. Τέλος, επισκεφτήκαμε όλους τους ειδικούς και τους πήραμε συνέντευξη προκειμένου συνταχθούν τα σχετικά άρθρα. Για την διαφήμιση, αρχικά εκτυπώσαμε αφίσες με το λογότυπο και λίγες πληροφορίες για την ιστοσελίδα, τις οποίες τις εκθέσαμε στον χώρο του σχολείου αλλά και τις μοιράσαμε και εκτός σχολείου. Επίσης, κοινοποιήσαμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Instagram, Twitter), έτσι ώστε να γίνουμε ευρέως γνωστοί. Τραβήξαμε φωτογραφίες και ένα διαφημιστικό βίντεο που στάλθηκε στην «Εικονική Επιχείρηση ΣΕΝ», η οποία ανέλαβε την δημοσίευσή τους. Στην «Εικονική Επιχείρηση ΣΕΝ» στάλθηκε, ακόμα, το link της ιστοσελίδας μας, το οποίο δημοσιεύθηκε στην σελίδα Facebook τους. Η ομάδα των διευθυντών της εταιρείας μας συντελέστηκε μετά από διαδικασία ψηφοφορίας.

Οι εμπειρίες από την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ήταν αξέχαστες. Μέσα από αυτή τη διαδικασία ενωθήκαμε και ήρθαμε πιο κοντά σαν ομάδα. Ανακαλύψαμε όλοι ικανότητες που δεν γνωρίζαμε ότι διαθέταμε. Ήταν σίγουρα μια εμπειρία που μας έκανε πολύ πιο ώριμους και συνειδητοποιημένους και αποκομίσαμε πληθώρα γνώσεων, χρήσιμες για το μέλλον όλων μας. Μάθαμε, επίσης, πώς να δουλεύουμε σε μια επιχείρηση υπό την πίεση του χρόνου φέρνοντας εις πέρας τα καθήκοντα που αναλαμβάναμε με μεγάλη υπευθυνότητα. Τέλος, πέρα από τους συμμαθητές μας, ήρθαμε και πιο κοντά με τους καθηγητές μας, με τους οποίους είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε υπό άλλες συνθήκες. Υπήρχαν στιγμές ατέλειωτου γέλιου και χαράς και έτσι χτίσαμε εμπειρίες και αναμνήσεις εκτός του στενού σχολικού πλαισίου που χαράχτηκαν στις μνήμες όλων μας!


Return to top of page