Skip links

Συμμετοχή μαθητών του Σχολείου μας στον Διαγωνισμό Ποίησης & Τέχνης του Οργανισμού Never Such Innocence

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μαθητές του Σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Ποίησης και Τέχνης που διοργάνωσε ο Οργανισμός Never Such Innocence.

O Οργανισμός Never Such Innocence έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μαθητών του Σχολείου μας στη διαδικασία του Διαγωνισμού, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί μέσω ενός συλλογικού project σχετικά με τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξέθεσαν τους μαθητές στις συνθήκες ζωής στα αναχώματα, τον ρόλο των γυναικών στον πόλεμο και την βιομηχανία, την επιρροή και το έργο ποιητών όπως ο Wilfred Owen, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν και τα μέσα με τα οποία έγινε η στρατολόγηση των νέων.

Η συγκεκριμένη βιωματική διαδικασία αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη συζητήσεων και παρουσιάσεων αναφορικά με τις συνέπειες του πολέμου οι οποίες προκάλεσαν την έμπνευση των μαθητών για τη συγγραφή ποιημάτων και τη δημιουργία ζωγραφιών και αφισών.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό ήταν οι : Ευαγγελία Φούντα, Μαριλένα Νικολάου, Ιάσων Βαλιάδης (β’ Γυμνασίου), Ευτυχία Κοκκινοβασίλη, Έργης Παπαδόπουλος, Ευαγγελία Παπανδρέου (γ’ Γυμνασίου), Κυριάκος Γλύκος, Ζωή Κουρλαμπά (Α’ Λυκείου), Ελένη Κελεπούρη (Γ’ Λυκείου).

Συγχαρητήρια σε όλους μας τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και στους εκπαιδευτικούς τους για τη συνολική καθοδήγηση.


Return to top of page