Skip links

Πρόκριση μαθητών μας στην Α’ Φάση της Οικονομικής Ολυμπιάδας

Με επιτυχία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από το Λύκειο του Σχολείου στην Οικονομική Ολυμπιάδα, έναν Διεθνή Διαγωνισμό Οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές λυκείου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Οικονομική Ολυμπιάδα στοχεύει στη συμβολή για την ανάδειξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών στο πεδίο των οικονομικών.

Στον Σχολικό Γύρο του Διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 συμμετείχαν παραπάνω από 1.000 μαθητές,  από 170 σχολεία.

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης που προκρίθηκαν στον Περιφερειακό Γύρο είναι οι εξής: Ασημίνα Νταή, Μαρίνα Βουβάκη, Ιωάννης Γκαμαλέτσος, Νικόλαος Κλάδης, Ηλίας – Ρωμανός Μαρκόπουλος

Τα επόμενα στάδια του Διαγωνισμού είναι ο Περιφερειακός Γύρος, ο Τελικός και ο Διεθνής Τελικός.

Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και την υποστήριξη της Τράπεζας της Ελλάδας.

Το Σχολείο μας εκπροσώπησαν οι εξής μαθητές και μαθήτριες: Ασημίνα Αποστόλου, Ηλίας – Ρωμανός Μαρκόπουλος, Μιχάλης Κούργιαλης, Κωνσταντίνος Μουστακάκης, Μάξιμος Αγγελόπουλος, Ματτέο Παλαμάρης, Νικόλαος Κλάδης, Ιωάννης Γκαμαλέτσος, Γεώργιος Κλωνής (Α’ Λυκείου), Ασημίνα Νταή, Κωνσταντίνα Μαρκοπούλου, Αθανάσιος Πετρογιάννης, Μαρίνα Βουβάκη, Ηλιάνα Παπαδημητρίου, Άννα – Μελίνα Κομπατσιάρη (Β’ Λυκείου), Ελένη Ρούση (Γ’ Λυκείου).

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριές μας που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό και καλή επιτυχία στους μαθητές που προκρίθηκαν στον Περιφερειακό Γύρο.

Συγχαρητήρια στην καθηγήτρια Οικονομικών του Σχολείου μας κυρία Πηγή Λιαγκρή που συνέβαλε στην προετοιμασία των μαθητών.

Return to top of page