Skip links

Συμμετοχή μαθητών της Α΄ Λυκείου στο Πρόγραμμα Crocus

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών και της ενότητας «Ο Άλλος σαν αδελφός – Ο άνθρωπος ως πρόσωπο» μαθητές και μαθήτριες από την Α΄ Λυκείου μαζί με τον καθηγητή Θεολογίας κύριο Γιώργο Σωρανίδη, συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Crocus του Εβραϊκού Μουσείου Αθήνας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες αφού ενημερώθηκαν για το Πρόγραμμα, έλαβαν τους βολβούς, τους οποίους φύτεψαν σε εξωτερικό σημείο στο προαύλιο του Σχολείου, προσδοκώντας να δουν σύντομα τους μικρούς ευαίσθητους ανθούς, να βγαίνουν από το έδαφος.

Μετά την προβολή της ταινίας «Γυμνός ανάμεσα στους λύκους», οι μαθητές ανέλυσαν τα μηνύματά της, με τις συγκλονιστικές στιγμές και ταυτόχρονα σπαρακτικές και συγκινητικές σκηνές.

Στη συνέχεια δημιούργησαν διαφάνειες Powerpoint, προσπαθώντας να περάσουν αντιπολεμικά μηνύματα, σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τα συμπεράσματα διαχύθηκαν στην εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου μας, με στόχο να γνωρίσουν καλύτερα οι μαθητές το μεγαλύτερο έγκλημα του 20ου αιώνα.

Θερμές ευχαριστίες στο Εβραϊκό Μουσείο για την εξαιρετική συνεργασία.


Return to top of page