Skip links

Συμμετοχή μαθήτριας του Σχολείου μας ως Student Officer στο Διεθνές Συνέδριο THIMUN

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Student Officer Applications για το Διεθνές Συνέδριο THIMUN, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στη Χάγη της Ολλανδίας με τη συμμετοχή μαθητών από όλο τον κόσμο. Το επίπεδο ως εκ τούτου είναι απαιτητικό και οι μαθητές υποβάλλουν σχετική αίτηση και περνούν από αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης του βιογραφικού τους.

Στο φετινό THIMUN, η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Μαρία Αρτοπούλου κατάφερε να ξεχωρίσει στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει το Σχολείο μας στα θεσμικά όργανα της διοργάνωσης και συγκεκριμένα ως Αντιπρόεδρος της 2ης Υπο-επιτροπής του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή χρονιά είναι η πρώτη φορά που μαθήτρια του Σχολείου μας αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Student Officer σε δια ζώσης Συνέδριο.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί ένα από τα λίγα μη-αγγλόφωνα σχολεία που συμμετέχουν στο εν λόγω Συνέδριο.

Η σημαντική αυτή διάκριση που εξασφάλισε η μαθήτρια του Σχολείου μας οφείλεται στη μεθοδική προετοιμασία για το κάθε Συνέδριο, στην εκτενή έρευνα για τις σχετικές θεματικές ενότητες, στην προηγούμενη εμπειρία της σε ανάλογες θέσεις και στις ηγετικές και ρητορικές δεξιότητες που έχει καλλιεργήσει μέσω της συμμετοχής της σε ποικίλες προσομοιώσεις του Μοντέλου Ο.Η.Ε.

Θερμά συγχαρητήρια στη Μαρία για τη διάκρισή της. Της ευχόμαστε επιτυχία στα σημαντικά καθήκοντα που έχει αναλάβει κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου.

Return to top of page