Skip links

Συμμετοχή και βράβευση μαθητριών μας στο Συνέδριο ACSTAC

Οι μαθήτριες από τη γ’ Γυμνασίου του Σχολείου μας Αικατερίνη Χαλμπέ, Αγάπη Γεράκη, Ειρήνη Παπαδέα και Ελένη Μάγκου συμμετείχαν στο 8ο Μαθητικό Συνέδριο ACSTAC, που διοργάνωσε το Κολλέγιο ANATOLIA στη Θεσσαλονίκη, 9-10 Απριλίου 2022. Οι μαθήτριες Αικατερίνη Χαλμπέ, Αγάπη Γεράκη και Ειρήνη Παπαδέα παρουσίασαν την ερευνητική εργασία με τίτλο: «Η επίδραση της καραντίνας στη μαθησιακή επίδοση των μαθητών, αλλά και γενικότερα στην ψυχική τους υγεία». Μέντορας τους ήταν ο καθηγητής Βιολογίας Δρ. Κριμιτζάς Αντώνιος. Η μαθήτρια Ελένη Μάγκου παρουσίασε την ερευνητική εργασία με τίτλο: «The impact of relaxing and upbeat music on heart rate and heart rate variability. A pilot study». Μέντορας της ήταν ο καθηγητής Τεχνολογίας κος Τούντας Ιωάννης. 

Και οι δύο ομάδες βραβεύτηκαν για τις εργασίες τους.

Το Συνέδριο ACSTAC  (Anatolia College Science and Technology Annual Conference) διοργανώνεται με σκοπό την προώθηση των Φυσικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής  και των  Μαθηματικών  (STE(A)M). Στο Συνέδριο ACSTAC οι μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού αναπτύσσουν  δεξιότητες έρευνας, κριτικής σκέψης, συνεργασίας και επικοινωνίας, παρουσιάζοντας τις εργασίες τους σαν πραγματικοί ερευνητές στο πλαίσιο ενός μαθητικού επιστημονικού συνεδρίου.

Τις μαθήτριες συνόδευσε ο καθηγητής Βιολογίας Δρ. Κριμιτζάς Αντώνιος, ο οποίος συμμετείχε τόσο στην οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου, όσο και στην επιστημονική αξιολόγηση των εργασιών.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριες μας!


Return to top of page