Skip links

Σημαντικές Διακρίσεις μαθητών του Σχολείου μας στο 15th Costeas Geitonas Schools Model United Nations

Με σημαντικές διακρίσεις πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στο  15ο  Costeas Geitonas Schools MUN, μία από τις μεγαλύτερες μαθητικές προσομοιώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου την Παρασκευή 11 έως και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020.

Στη φετινή διοργάνωση, η οποία είχε ως κεντρικό θέμα την Επίλυση Διαφορών Σε Έναν Κόσμο Που Αλλάζει (Cοnflict Resolution in a Changing World), συμμετείχαν πάνω από 350 μαθητές από 19 σχολεία εντός και εκτός Ελλάδος.

Στο Σχολείο μας είχε ανατεθεί η εκπροσώπηση του Μεξικό, με τη συμμετοχή 11 μαθητών από το Γυμνάσιο. Οι μαθητές του Σχολείου μας συμμετείχαν στις ακόλουθες επιτροπές και όργανα Ο.Η.Ε.:

  • στην Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας ο Σταμάτης Τάραμας (β’ Γυμνασίου),
  • στην Οικονομική και Δημοσιονομική Επιτροπή η Γεωργία Αναγνωστοπούλου (α’ Γυμνασίου), η οποία απέσπασε και την Εύφημο Μνεία (Honorable Mention) της επιτροπής 
  • στην Κοινωνική, Ανθρωπιστική και Πολιτισμική Επιτροπή η Ευφροσύνη Λοβέρδου (β’ Γυμνασίου), η οποία απέσπασε και την Εύφημο Μνεία (Honorable Mention) της επιτροπής,
  • στη Νομική Επιτροπή η Κατερίνα Χαλμπέ (β’ Γυμνασίου) η οποία απέσπασε και την Εύφημο Μνεία (Honorable Mention) της επιτροπής,
  • στην Ειδική Πολιτική Επιτροπή Απο-αποικειοποίησης, ο Διονύσης Πρίφτης  (γ’ Γυμνασίου),
  • στην Περιβαλλοντική Επιτροπή – 2η Υποεπιτροπή η Μαρία-Άρτεμις Παυλίδη (β’ Γυμνασίου),
  • στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο (ECOSOC), η Ελένη – Άννα Χαλαράκη (γ’ Γυμνασίου), η οποία και διακρίθηκε ως η Καλύτερη Αντιπρόσωπος (‘Best Delegate’) της επιτροπής,
  • στην Ειδική Επιτροπή για την Επίλυση Διαφορών Σε Έναν Κόσμο Που Αλλάζει, ο Ανδρέας Ζωγράφος (γ’ Γυμνασίου),
  • στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Council) η Αγάπη Γεράκη (β’ Γυμνασίου), και
  • στην Επιτροπή Νέων (Youth Assembly) ο Κωνσταντής Αναγνώστου (α’ Γυμνασίου) ο οποίος και διακρίθηκε ως ο Καλύτερος Αντιπρόσωπος (‘Best Delegate’ ) της επιτροπής. 

Τέλος στην Επιτροπή του Διεθνούς Δικαστηρίου του Ο.Η.Ε., έλαβε μέρος ο Γιάννης Ιωάννου (γ’ Γυμνασίου) ως δικαστής (judge) ο οποίος απέσπασε την Εύφημο Μνεία (‘Honorable Mention”) της επιτροπής για τη συνολική του απόδοση.

 Στα θεσμικά όργανα του Συνεδρίου το Σχολείο μας εκπροσώπησαν επάξια  ο Παναγιώτης Διαμαντής (Β’ Λυκείου – GCE) ως ο Αντιπρόεδρος της Νομικής Επιτροπής και ο Χαρίλαος-Ιωάννης Ιωάννου (Γ’ Λυκείου – GCE) ως ο Πρόεδρος  της επιτροπής του Διεθνούς Δικαστηρίου του Ο.Η.Ε.

Τους μαθητές προετοίμασαν για τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο οι κυρίες Κάλλια Θερμού, δικηγόρος και πολιτική επιστήμονας, και Χαρά Νικηφορίδου και Μαρία Δεληβάνη, καθηγήτριες Αγγλικών.

Συγχαρητήρια σε όλους μας τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και τις διακρίσεις τους καθώς και στις καθηγήτριές τους που ανέλαβαν την καθοδήγησή τους.

Return to top of page