Skip links

Σεμινάριο για την «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» στους μαθητές της Ε’ Δημοτικού από την συγγραφέα Αριάδνη Δάντε

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού παρακολούθησαν ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» από τη συγγραφέα και μηχανικό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κυρία Αριάδνη Δάντε.

Η συγγραφέας παρουσίασε στους μαθητές τους ήρωες του βιβλίου της με τον τίτλο «Ψάχνοντας την ερμηνεία» (Εκδόσεις Τσιπούπολη) το οποίο έχει ως στόχο την ενημέρωση για τις βασικές αρχές των πληροφοριακών συστημάτων, τους κινδύνους του Διαδικτύου και γενικότερα για τρόπους πρόληψης και προστασίας.

Έχοντας ως βασικό εκπαιδευτικό εργαλείο το πρόγραμμα «Ο Ενρίκε από το Μεξικό» η συγγραφέας έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να υποδυθούν τους ρόλους του βιβλίου της, να δώσουν ζωή στις ιστορίες που αφηγείται και να έρθουν σε επαφή με σημαντική ορολογία αλλά και στη χρήση της.

Μετά την ολοκλήρωση του θεματικού παιχνιδιού οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν πλήθος ερωτήσεων που αφορούσαν στη χρήση του Διαδικτύου. Όπως αποδείχθηκε, ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς χρησιμοποιεί Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως το Facebook και το Instagram, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο αναγκαία και χρήσιμη την πραγματοποίηση ενημερωτικών ομιλιών με θέμα την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας.


Return to top of page