Skip links

Πρόκριση 3 ομάδων μας στο Τελικό Tournament of Champions του Yale University (για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετοχής μας) ύστερα από τη διάκρισή μας στο World Scholar’s Cup GLOBAL Round, για πρώτη φορά στην Αθήνα

Στο Τελικό Tournament of Champions, που διεξάγεται στο Yale University, διοργανώνεται από το Yale International Relations Association, και θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 14 Νοεμβρίου 2017, προκρίθηκαν οι μαθητές και μαθήτριες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Κωνσταντίνος Τσαγκάρης, Δέσποινα Ζαχαροπούλου, Ευπραξία (Φαίη) Αναγνωστοπούλου, Χρήστος Αντωνόπουλος, Φώτης Καπότος, Κυριάκος Νικολαϊδης, Χάρης Ιωάννου, Χριστόφορος Δάβρης και Μαρία-Ευρυδίκη Κανελλοπούλου. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετοχής του σχολείου μας στο διαγωνισμό και, όπως και πέρισυ, μαθητές και μαθήτριές μας προκρίνονται και πάλι φέτος στον Τελικό Tournament of Champions!

Οι μαθητές και μαθήτριές μας κέρδισαν αυτή τη σημαντική πρόκριση ύστερα από την επικράτησή τους στον προκριματικό World Scholars Cup Global Round, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα από τις 18 έως τις 23 Ιουλίου 2017. Συγκεκριμένα, στο Senior Division, η ομάδα των Χρήστου Αντωνόπουλου, Φώτη Καπότου, Κυριάκου Νικολαϊδη κατέκτησε την 5η θέση, χρυσό μετάλλιο και κύπελλο, στην περιφέρεια Ευρώπης και την 80η στη γενική κατάταξη (όλες οι περιφέρειες), η ομάδα των Κωνσταντίνου Τσαγκάρη, Δέσποινας Ζαχαροπούλου, Ευπραξίας (Φαίης) Αναγνωστοπούλου την 6η θέση στην Ευρώπη και χρυσό μετάλλιο και την 92η στη γενική κατάταξη, ενώ στο Junior Division, η ομάδα των Χάρη Ιωάννου, Χριστόφορου Δάβρη και Μαρίας-Ευρυδίκης Κανελλοπούλου κατετάγη 6η στη Ευρώπη, κατακτώντας χρυσό μετάλλιο και 82η στη γενική κατάταξη.

Στον προκριματικό συμμετείχαν επίσης οι μαθητές μας Βαρβάρα Τσεκούρα, Ασημίνα Νταή, Έλενα Μαραντίδη, Αναστασία Παρασκευοπούλου και Παναγιώτης Διαμάντης, οι οποίοι είχαν επίσης εξαιρετικές επιδόσεις και κέρδισαν πολλά μετάλλια.

Κορυφαίος Scholar για το σχολείο μας στο Senior Division αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Τσαγκάρης και για το Junior Division η Βαρβάρα Τσεκούρα.

Όλοι οι μαθητές μας είχαν προκριθεί στο Athens Global Roundμετά τη διάκρισή τους στον περιφερειακό Athens Round, που διοργανώθηκε φέτος στο σχολείο μας με μεγάλη επιτυχία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Athens Global Round συγκέντρωσε μαθητές από 41 χώρες, μαθητές σχολείων με κύρια ή μοναδική γλώσσα την Αγγλική (International Schools), ήταν το 7ο πολυπληθέστερο στην 10ετή ιστορία του διαγωνισμού World Scholar’s Cup και το πιο ποικιλόμορφο καθώς συγκέντρωσε συμμετέχοντες κυριολεκτικώς από κάθε γωνιά της γης!

Οι δράσεις έλαβαν χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, το ξενοδοχείο Intercontinental, την Πλάκα (Κυνήγι θησαυρού – Scholar’s Scavenge), το Χοροθέατρο Δώρας Στράτου και τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα.

Κατά τη συμμετοχή τους στον Τελικό του διαγωνισμού τον Νοέμβριο, οι μαθητές και μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να συνεργαστούν με φοιτητές του Yale University και να παρακολουθήσουν ομιλίες καθηγητών. Σημαντικό, επίσης, είναι το ότι στη διάκρισή τους αυτή θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από το Αdmissions  Οffice του Πανεπιστημίου.

Ο τίτλος του φετινού διαγωνισμού είναι «An Unlikely World», με συγκεκριμένα θέματα όπως «History of Conspiracy», «Modern Mythologies», και «Predicting the Future», τα οποία οι μαθητές καλούνται να ερευνήσουν και να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους πάνω σε αυτά.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες μας προετοίμασε για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό η εκπαιδεύτρια ρητορικής κυρία Χριστίνα Καραβά, η οποία και βραβεύτηκε για την προσφορά της ως προπονήτρια στο πλαίσιο της επετείου των 10 ετών του διαγωνισμού.

Return to top of page