Skip links

Πρόκριση 2 μαθητών μας στον Τελικό του 27ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής

Δυο μαθητές από το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Σχολείου μας προκρίθηκαν στον Τελικό του 27ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και εμβάθυνση των μαθητών στην επιστήμη της Αστρονομίας, της Διαστημικής και της Αστροφυσικής, η εξοικείωσή τους με τις σύγχρονες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της ενδόμυχης και διερευνητικής προσπάθειάς τους.

Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Αλέξανδρος Ηλιάδης (γ΄ Γυμνασίου) και Ορέστης Ζηκούλης (Β’ Λυκείου) συμμετείχαν με επιτυχία στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού «Ίππαρχος» και προκρίθηκαν στη Γ’ και Τελική Φάση του Διαγωνισμού «Πτολεμαίος» που θα πραγματοποιηθεί στις 2 και 3 Ιουλίου 2022.

Στην Τελική Φάση του Διαγωνισμού θα επιλεγούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα στελεχώσουν την Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής του Λυκείου και την Ολυμπιακή Ομάδα Νέων Αστρονομίας – Αστροφυσικής του Γυμνασίου και θα συμμετάσχουν στη 15η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής 2022.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τη συμμετοχή τους και τις διακρίσεις τους στη Β Φάση του Διαγωνισμού.

Θερμά συγχαρητήρια και στους καθηγητές κύριο Αθανάσιο Τασούλα και κύριο Δημήτρη Παπαδόπουλο που συντέλεσαν στην άρτια προετοιμασία των μαθητών.

Return to top of page