Skip links

Πρόκριση μαθητών του Σχολείου μας στη 2η Φάση του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2022

Με επιτυχία συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από τη Δ΄, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού του Σχολείου μας στην πρώτη φάση «ΑΓΛΑΟΝΙΚΗ» του 6ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2022 που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Κυριακή 15 Μαΐου.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστήμη της Αστρονομίας και της Διαστημικής, η εξοικείωσή τους με τις πιο σύγχρονες ανακαλύψεις των τεχνητών δορυφόρων και άλλων παρατηρητηρίων και η επιβράβευση της διερευνητικής προσπάθειας.

Την 7η θέση κατέκτησε ο μαθητής Αντώνης Χαλμπές, τη 12η θέση κατέκτησε ο μαθητής Μάριος Μπουλίνης και την 24η θέση ο μαθητής Νικόλαος – Μάριος Γιοβάνης. Οι μαθητές μας εξασφάλισαν την πρόκρισή τους και τη συμμετοχή τους στη δεύτερη φάση «ΥΠΑΤΙΑ» του Διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, στο Οικονομικό Τμήμα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Με επιτυχία συμμετείχαν οι μαθήτριες Αλεξάνδρα Μερμινγκίδη, Ερωφίλη – Ιωάννα Παπαγιαννάκη, Υβόννη Πετρογιάννη και ο μαθητής Φ. Α., συγκεντρώνοντας πολύ υψηλά σκορ.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την εξαίρετη συμμετοχή τους καθώς και στον Υπεύθυνο του Ομίλου Αστρονομίας κύριο Δημήτρη Παπαδόπουλο που συντέλεσε στην προετοιμασία τους.

Ευχόμαστε επιτυχία στους μαθητές για τη δεύτερη φάση του Διαγωνισμού.


Return to top of page