Skip links

Πρόκριση μαθητών μας στη Β΄ Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής

Οι μαθητές από το Γυμνάσιο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος και Λάμπρος Ιακωβάκης συμμετείχαν με επιτυχία στη Α΄ Φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής και προκρίθηκαν στη Β΄ Φάση του Διαγωνισμού. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί σημαντικό επίτευγμα τόσο για τους μαθητές όσο και για το Σχολείο μας, καθώς ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής είναι ένας από τους πιο δύσκολους διαγωνισμούς και η πρόκριση των συμμετεχόντων απαιτεί γνώσεις προγραμματισμού, μαθηματικών και λογικής ανώτατου πανεπιστημιακού επιπέδου.

Ο Πανελλήνιος (Μαθητικός) Διαγωνισμός Πληροφορικής (ΠΔΠ) διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ). Ο ΠΔΠ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΠΕΘ).

 Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης προετοιμάζονται σε ιδιαίτερα εξειδικευμένα αντικείμενα όπως η λογική, οι προγραμματιστικοί αλγόριθμοι και η γλώσσα προγραμματισμού C++ , από τον καθηγητή του Σχολείου κύριο Οδυσσέα Μηχανετζή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχία των μαθητών είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίμονης δουλειάς για περισσότερα από δύο έτη.

Οι μαθητές που προκρίνονται στην Τελική Γ’ φάση του Διαγωνισμού συμμετέχουν στην Ολυμπιακή Ομάδα της χώρας μας. Στους συμμετέχοντες στην Ολυμπιακή Ομάδα δίνεται η δυνατότητα να εγγραφούν και να φοιτήσουν σε οποιαδήποτε Σχολή Πληροφορικής της Ελλάδας, χωρίς Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ η διάκρισή τους αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τη φοίτησή τους σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου.

Θερμά συγχαρητήρια στον Κωνσταντίνο και στον Λάμπρο για την επιτυχία τους καθώς και στον καθηγητή τους κύριο Ο. Μηχανετζή.

Ευχόμαστε επιτυχία στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού!

Return to top of page