Skip links

Πρόκριση μαθήτριας του Σχολείου μας στον Τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου

Με επιτυχία συμμετείχε η μαθήτρια από το Λύκειο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης Χριστίνα Ραφτοπούλου στον 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου, η οποία προκρίθηκε και θα συμμετάσχει στον Τελικό που θα διεξαχθεί στον Πανεπιστήμιο Πατρών (1-3 Μαρτίου 2024).

Στους Προημιτελικούς του Διαγωνισμού, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στο Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων, συμμετείχαν για πρώτη φορά και οι μαθήτριες από την Α΄ και τη Β΄ Λυκείου Ευαγγελία Βουρνάζου, Άννα Γιαννιώτη, Νεφέλη Κατσαούνη, Ελένη Μάγκου, Μαρίνα Νικολάκη, Ελίνα Ορφανίδη, Σοφία Παναγιωτοπούλου, Αργυρώ Σκαφιδάκη και Κατερίνα Χαλμπέ, πραγματοποιώντας εξαίρετες εμφανίσεις.

Ο Διαγωνισμός τελείται υπό την αιγίδα του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, και προκρίνει τους συμμετέχοντες Έλληνες μαθητές στη  Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας.

Θεματικό πεδίο του 13ου Διαγωνισμού ορίστηκε το «Βία και Ισχύς» και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να «συναντηθούν» με έργα μεγάλων διανοητών όπως ο Πλάτωνας, η Χάννα Άρεντ, ο Mισέλ Φουκώ, ο Ζίγκμουντ Φρόυντ, ο Έριχ Φρομ, ο Τόμας Χομπς. Στον Προημιτελικό αντιμετώπισαν απαιτητικά και προκλητικά σε κριτική σκέψη θέματα και χάρηκαν την διαδικασία, την ωραία φιλοξενία από συναδέλφους καθηγητές και μαθητές του Λυκείου που φιλοξενήθηκαν και την κοινή ανάμνηση που έχτισαν με την ομάδα συμμετεχόντων τόσο στις διαδικτυακές φιλοσοφικές συναντήσεις τους, όσο και εκείνο το πρωινό του Σαββάτου.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες για την αξιέπαινη συμμετοχή τους καθώς και στην καθηγήτρια Φιλόλογο κυρία Άννα Κουρδή που υποστήριξε την προετοιμασία τους.

Ευχόμαστε επιτυχία στη Χριστίνα στους Τελικούς!

Return to top of page