Skip links

Πρόγραμμα «Οι 12 Θεοί του Ολύμπου» στο ΔΡΩ (Γ΄ Δημοτικού)

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων και για την καλύτερη αφομοίωση του μαθήματος της Ιστορίας της Γ’ τάξης, επιλέξαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Οι 12 θεοί του Ολύμπου”, στον χώρο του «Δρω» στη Νέα Κηφισιά.

Οι μαθητές της Γ’ δημοτικού προσέγγισαν βιωματικά την ενότητα της Ελληνικής Μυθολογίας, χρησιμοποιώντας το ιστορικό λεξιλόγιο που είχαν ήδη διδαχθεί στην τάξη.

Πριν την επίσκεψη, προετοιμάστηκαν παρακολουθώντας στο σχολείο σχετική παρουσίαση του χώρου που θα επισκέπτονταν, καθώς και της σχετικής ενότητας του μαθήματος μέσω της επαναληπτικής διαδικασίας, εμπλουτισμένης με επιπλέον πληροφορίες (Ολυμπιακοί Αγώνες, τρόπος χρονολόγησης στην ιστορική γραμμή, γεωγραφικές θέσεις κλπ ) και προσεγγίζοντάς την και μέσα από την τέχνη (γλυπτική, αρχιτεκτονική, πίνακες ζωγραφικής κλπ).

Στη διάρκεια του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες,  μπόρεσαν να μεταμφιεστούν και, με τη βοήθεια συμβόλων, να υποδυθούν τους 12 θεούς του Ολύμπου. Εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά, για να μπορέσουν να σκηνοθετήσουν την παρουσίαση της μοναδικότητας του κάθε Ολύμπιου θεού. Σύνεργα και εφόδια για αυτή τους την αποστολή ήταν η φαντασία τους και οι γνώσεις που είχαν κατακτήσει κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας στη σχολική τάξη. Έτσι, την ημέρα εκείνη ψυχαγωγήθηκαν, διασκέδασαν και φυσικά αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους, για ένα δημιουργικό, ευφάνταστο και ευχάριστο αποτέλεσμα.


Return to top of page