Skip links

Πιστοποιημένη εκπαίδευση δασκάλων και καθηγητών του Σχολείου μας στη Βασική Υποστήριξη Ζωής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση δασκάλων και καθηγητών του Σχολείου στο Πρόγραμμα Basic Life Support από εθελοντές εκπαιδευτές της Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Σχολείου μας.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από το Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Προγράμματος LIFEFORCE (Learning Initiative For Elementary school Fun-Oriented Resuscitation Coaching Europewide)  που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό Kids Save Lives – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ιταλικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, την Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου της Κολωνίας και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σκοπός της Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης BLS είναι να προσφέρει γνώσεις και δεξιότητες για την αναγνώριση και αν είναι εφικτό την αποτροπή της καρδιακής ανακοπής και να βοηθήσει τον εκπαιδευόμενο να παρέχει τη βασική υποστήριξη ζωής όταν απαιτείται.

Η Βασική Υποστήριξη Ζωής είναι ο συνδυασμός θωρακικών συμπιέσεων και εμφυσήσεων με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.

Οι εκπαιδευτικοί μας διδάχτηκαν δεξιότητες στην αναγνώριση καρδιακής ανακοπής, στη βασική υποστήριξη ζωής με θωρακικές συμπιέσεις και εμφυσήσεις διάσωσης, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, στην τοποθέτηση θύματος σε θέση ασφάλειας, στην αντιμετώπιση πνιγμονής και απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα.

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους.


Return to top of page