Skip links

Παράδοση του αναπηρικού αμαξιδίου στη 14χρονη Μαριλένα

Με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πραγματοποιήθηκε η παράδοση του 100% εξατομικευμένου αμαξιδίου 525 Handmade Wheelchairs στη 14χρονη Μαριλένα Γ. που πάσχει από σύνδρομο ΟΚΑΜΟΤΟ και έχει διαγνωστεί με 90% αναπηρία εφ’ όρου ζωής. Το χρώμα του αμαξιδίου έχει επιλεγεί ειδικά για τη Μαριλένα και η σωματομετρία του είναι προσαρμοσμένη στα σωματικά της χαρακτηριστικά.

Η δωρεά του αναπηρικού αμαξιδίου πραγματοποιήθηκε με μέρος των εσόδων που συγκεντρώθηκαν από το φετινό Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργάνωσαν οι Μαθητικές Κοινότητες του Σχολείου μας έχοντας την αμέριστη υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Αποφοίτων, των εκπαιδευτικών και της Διοίκησης του Σχολείου. Η συνολική αξία του αμαξιδίου ανήλθε στο χρηματικό ποσό των 6.560 € και η δωρεά πραγματοποιήθηκε μέσω του Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και Στήριξης ΑΜΕΑ «Αγάπη για Ζωή». Η παραγγελία και η κατασκευή του αμαξιδίου πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο και η παράδοσή του πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου.

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 αντιπροσωπεία της εκπαιδευτικής κοινότητας του Σχολείου, αποτελούμενη από τον Διευθυντή του Λυκείου κύριο Ισίδωρο Σιδέρη, τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κύριο Κωνσταντίνο Δαή, τον Πρόεδρο του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου Δημήτρη Κατσαούνο, τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας κύριο Νικόλα Τσιλιβαράκο και την Πρόεδρο του Συλλόγου «Αγάπη για Ζωή» κυρία Βιβή Βάγγαλη, επισκέφθηκε την Μαριλένα και την οικογένειά της.

Η ικανοποίηση όλων για την παράδοση του αμαξιδίου στη Μαριλένα ήταν φανερή. Η Μαριλένα πλέον μπορεί να κινείται πιο εύκολα ενώ δεν παρέλειψε να κάνει επίδειξη των χορευτικών της ικανοτήτων κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Της ευχόμαστε από καρδιάς να έχει καλές βόλτες!

Συγχαρητήρια στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς στο διοικητικό προσωπικό και σε όλους όσους υποστήριξαν το Χριστουγεννιάτικο Bazaar μέσω του οποίου εξασφαλίστηκε το χαμόγελο ενός παιδιού!

*Για να μαθαίνετε τα νέα της Μαριλένας μπορείτε να ακολουθήσετε τη Δημόσια Ομάδα που έχει δημιουργήσει η οικογένειά της στο Facebook «Μαριλένα, ένας άγγελος στη γη» Marilena an angel on earth/Okamoto syndrome.


Return to top of page